• BIST 9932.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Turizm Rehberleri Gaziantep Mutfağını Dünyaya Tanıtacak

Turizm Rehberleri Gaziantep Mutfağını Dünyaya Tanıtacak
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep mutfağının Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına"...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep mutfağının Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" girmesinin ardından tanıtıcı çalışmalarına devam ediyor.

Antep mutfağının dünyada daha iyi tanıtılması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Türkiye genelindeki turizm rehberleri için Gaziantep Rehberler Odası işbirliğiyle seminerler düzenliyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Rehberler Odası'nın birlikte düzenlediği "Turizm Rehberleri Gastronomi Turizmi Uzmanlığı Semineri"nin ikincisi gerçekleşti. Gaziantep ile beraber Antakya, Kahramamaraş, Şanlıurfa illerinin de dahil olduğu programda, şehirlerin hem mozaik zenginlikleri hem de mutfakları tanıtılıyor. Dünyada şehir adıyla anılan tek mutfak olan "Antep Mutafağı"nın tanıtımıyla başlayan seminere, İstanbul, Aydın, Kuşadası, İzmir Ankara, Eskişehir, Nevşehir, Şanlıurfa ve Antakya'dan profesyonel rehberler ve akademisyenlerden oluşan grup katıldı. Yöresel Gaziantep mutfağından seçilen örneklerin yapımını izleyen rehberler, kendileri de üretim sürecine katılarak deneyimlerini paylaştı. Araştırmacı-Yazar Gonca Tokuz ve Gurme Yazarı Ragıp Güzelbey tarafından teorik ve pratik olarak anlatılan seminer, Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi "nde (MUSEM) gerçekleşti.

Öte yandan Antep mutfağının anlatıldığı eğitimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de ziyaret etti. Antep mutfağının UNESCO listesine girme aşamasında yapılan çalışmaları anlatan Şahin, Gaziantep mutfağının dünyaya tanıtılması ve anlatılması için turizm rehberlerinin önemli olduğunu vurguladı.

Turizm Rehberleri Gaziantep Mutfağını Dünyaya Tanıtacak

Turizm Rehberleri Gaziantep Mutfağını Dünyaya Tanıtacak

Turizm Rehberleri Gaziantep Mutfağını Dünyaya Tanıtacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim