• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C

Turhal’da Türkmen Gecesi

Turhal’da Türkmen Gecesi
Türk Ocakları Turhal Şubesi tarafından "Türkmen Dağı'nda Katliam Var", "Suriye ve Bayır Bucak Türkmenleri Dünü, Bugünü, Yarını" başlıklı Türkmen...

Türk Ocakları Turhal Şubesi tarafından "Türkmen Dağı'nda Katliam Var", "Suriye ve Bayır Bucak Türkmenleri Dünü, Bugünü, Yarını" başlıklı Türkmen gecesi düzenlendi.

Türkmen gecesine Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Turhal Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Geniş, Belediye Başkan Vekili Hasan Akman, Turhal Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Çenesiz, Turhal İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, Atatürkçü Düşünce Dernek Başkanı Sakine Kılınç, Turhal Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Çelik, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ali Altun, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Akkaya, Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Elvan Yılmaz, Güreş ve Güreş Severler Dernek Başkanı Ali Genç ile çok sayıda dinleyici katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Turhal Türk Ocakları Başkanı Alparslan Çelik, "Suriye ve Bayır Bucak Türkmen kandaşlarımızın Esat rejimi, DEAŞ, PYD ve Rusya karşısında vermiş olduğu milli mücadele, ikinci Çanakkale Allah'ın izniyle Müslüman Türkmen kandaşlarımızın ve Büyük Türk milletinin zaferi olacaktır. Türk Ocakları Genel Başkanlığımız ve şubelerimiz olarak Türkmen kandaşlarımızın yaralarının bir nebze olsun sarılması kapsamında Tüm şubeleriyle birlikte yardım kampanyaları başlattı ve halen devam etmektedir. Bu anlamda ilçemizde belediye başkanlığı, insana hizmet derneği, AK Parti İlçe Başkanlığı, MHP İlçe Başkanlığı ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yardım kampanyası düzenlenerek Türkmen kandaşlarımıza gönderilmiştir. Bu duyarlı davranışlarından dolayı her birine teşekkür ediyoruz" dedi.

Şube Başkanı Alparslan Çelik'in açılış konuşması sonrasında Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz'ün mesajı okundu.

Gecede konuşma yapan Suriye Türkmenleri Milli Hareket Partisi Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Tarık Sülo Cevizci, Suriye Türkmenlerinin dünü, bugünü ve yarını hakkında dinleyenleri bilgilendirdi.

Daha sonra Suriye Türkmenleri şair yazar, sanatçı ve Türkmen Dağı şiiriyle Diriliş Ertuğrul dizisinde sahne alan Adil Şan, Suriye Türkmenleri milli ozanı Mahmut Coşkun, bağlama ustaları Şakir İsa ile Hasan Abdullah Kasım sahneye çıktı. Seslendirilen şiir ve ağıtlarla salonda duygulu anlar yaşandı.

Gecenin sonunda Suriye Türkmenlerine katılım ve katkılarından dolayı Turhal Türk Ocakları adına plaket takdimi yapıldı.

Turhal’da Türkmen Gecesi

Turhal’da Türkmen Gecesi

Turhal’da Türkmen Gecesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim