• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Türel, Dünya Çocuklarını Misafir Etti

Türel, Dünya Çocuklarını Misafir Etti
38. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında dünyanın dört bir yanından Antalya'ya gelen çocuklar Başkan Menderes Türel'i ziyaret etti.

38. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında dünyanın dört bir yanından Antalya'ya gelen çocuklar Başkan Menderes Türel'i ziyaret etti. Türel, "Bugün dünyanın en çok barış mesajlarına ihtiyacı olduğu bir dönemde, 29 ülkeden gelen kardeşlerimizin buradan dünya insanlığına göndereceği barış mesajları çok önemli" dedi.

38. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 29 ülkeden onlarca çocuk Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti. Antalya Şehir Tiyatrosu Salonu'nda, ülkelerini temsil eden yerel kıyafetli çocuklarla bir araya gelen Türel, Büyükşehir Belediyesi olarak dünya çocuklarını ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Türel, "96 yıl önce 23 Nisan 1920'de Cumhuriyetimizi kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulması vesilesiyle bu bayramı dünya çocuklarına ithaf ederek bu bayramın adını Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ortaya koymuştur.

Dünyada çocuk bayramı olarak kutlanan tek bayram bu bayramdır. Atatürk'ün, ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza gösterdiği önemin en güzel nişanesidir" dedi.

TRT'nin 38 senedir, çocuk bayramını bir çocuk şenliğine dönüştürmek üzere dünyanın dört bir yanından çocuklara ev sahipliği yaptığını belirten Türel, "Bu sene 29 ülkeden 363 çocuğumuz Antalyamıza gelmiş, bunların çok az kısmı otelde kalıyorken 358 yabancı çocuk ise kardeş çocuk kapsamında 358 ailemizle birlikte kalmaktadır" diye konuştu.

DÜNYA İNSANLIĞINA GÖNDERİLECEK MESAJ ÖNEMLİ

Çocuklar arasındaki arkadaşlığın gelecekte ülkeler arasındaki barışın ve dostluğun temellerinin atılmasına vesile olacağını kaydeden Türel, konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün evlerimizde misafir ettiğimiz kardeşlerimiz inşallah büyüdüklerinde belki ülke yönetiminde veya yerel yönetimde söz sahibi olduklarında bu yaşadıklarını hiçbir zaman unutamayacaklar ve hafızalarında her zaman canlandıracaklardır. Geçtiğimiz yıl ben de Ukrayna'dan gelen bir çocuğumuzu benim oğlum ile birlikte kendi evimizde misafir etmiştim. Benim içimde çok güzel bir tecrübe olmuştu ve böylelikle bu konuda atılan dostluk temellerinin ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşamıştım. Dolayısıyla ben bugün dünyanın en çok barış mesajlarına ihtiyacı olduğu bir dönemde toplamda 29 ülkeden gelen kardeşlerimizin buradan dünya insanlığına göndereceği barış mesajlarının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gelen bütün kardeşlerimizi, ailelerini, öğretmenlerini gönülden bir kez daha tebrik ediyor, hoş geldiniz diyorum."

Başkan Türel, ziyaret sonunda misafir çocuklara hediye alışverişinde bulundu, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türel, Dünya Çocuklarını Misafir Etti

Türel, Dünya Çocuklarını Misafir Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim