• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Turbo Varant’lar Borsa İstanbul’da İşlem Görecek

Turbo Varant’lar Borsa İstanbul’da İşlem Görecek
Deutsche Bank, yurtdışı hisse senetleri üzerinden Borsa İstanbul'da yatırım imkanı veren Turbo varantları yarın yatırımcılarla buluşturacak.

Deutsche Bank, yurtdışı hisse senetleri üzerinden Borsa İstanbul'da yatırım imkanı veren Turbo varantları yarın yatırımcılarla buluşturacak.

Deutsche Bank, yurtdışı hisse senetleri üzerinden Borsa İstanbul'da yatırım imkanı veren Turbo varantları yarın yatırımcılara sunacak

Yatırımcılar, kolayca erişemedikleri dayanak varlıklara Turbo varantlar sayesinde Borsa İstanbul'daki herhangi bir hisse senedine yatırım yapar gibi erişebilecekler. Yarından itibaren Amazon, Apple, Facebook, General Electric, Google, Bayer, BMW, Nestle, Siemens ve Shell hisselerine dayalı Turbo ALIM ve Turbo SATIM varantları Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak.

"TURBO VARANT'LAR DÜNYA BORSALARINA AÇILAN BİR KAPI"

10 şirketin seçilmesinde piyasa değeri büyüklüğünün yanı sıra Türkiye'deki yatırımcılar tarafından bilinirliğin de göz önüne alındığını vurgulayan Deutsche Securities Menkul Değerler Genel Müdürü Albert Krespin şunları söyledi:

"Turbo varantlar dünya borsalarına açılan bir kapı gibi. İşlem görmeye başlayan dayanak varlıklar ABD - S&P500, Almanya - DAX, Hollanda - AEX, İsviçre - SMI olmak üzere ilgili ülkelerin gösterge endekslerinde yer alıyor. Böylelikle, hisselere dayalı Turbo varantlarla NASDAQ, New York Stock Exchange, Deutsche Boerse, Swiss Stock Exchange, Euronext Amsterdam gibi borsalara da dolaylı yoldan erişimin yolu açılıyor.Turbo varantlara dayanak olan hisselerin beşi Amerika Birleşik Devletleri (ABD), diğer beşi ise Avrupa merkezli şirketlerden oluşuyor ve coğrafi olarak dengeli bir yapı sergiliyor. Toplam piyasa değeri yaklaşık 2.7 trilyon dolar olan bu 10 şirketin sayısını gelecek günlerde arttırılması planlanıyor. 1 Nisan itibarıyla Borsa İstanbul'da işlem gören tüm hisse senetlerinin piyasa değerinin 211 milyar dolar ve toplam dünyadaki halka açık şirketlerin piyasa değerinin ise 62 trilyon dolar olduğunu düşünürsek; Borsa İstanbul'da Turbo varantlar ile yatırım yapılabilecek şirketlerin büyüklüğü zihnimizde daha kolay canlanabilir".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim