• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Türbeyi soyup dua ederken kameralara yakalandı

Türbeyi soyup dua ederken kameralara yakalandı
Trabzon'da bir türbenin yardım kasasındaki yaklaşık 2 bin lirayı çaldıktan sonra dua edip türbeden ayrılırken güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülenen zanlı yakalandı.

Trabzon'da Ahi Evren Dede türbesinin yardım kasasındaki yaklaşık 2 bin lirayı çaldıktan sonra dua edip türbeden ayrılırken güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülenen zanlı yakalandı.

Boztepe Mahallesi'ndeki Ahi Evren Dede Camisi'ne gelen Nedim E'nin, caminin bitişiğinde yer alan türbedeki yardım kasasını tornavida ile açarak içindeki yaklaşık 2 bin lirayı çalmasının ardından Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Taksim Polis Merkezi Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı.

Bu çerçevede camiye gelen polis, caminin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. İnceleme sonucu, camiye gelen Nedim E'nin, cami bitişiğindeki türbenin demir korkulukları arkasındaki camın kenarına konulan ve ramazan ayı ile bayramda yardımların toplandığı kasadaki paraları çalıp, ardından da camide dua ettikten sonra kaçtığını saptadı. Bu tespitin ardından gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Cami cemaatinden olan ve türbe için gönüllü çalışan Ali Dere, konuya ilişkin olayın ramazan bayramının ikinci günü yaşandığını belirterek, "Biz cemaat olarak bayramın ikinci günü sabah namazını kılıp dağıldıktan sonra camiye döndüğümüzde türbedeki yardım kasasında yer alan 2 bin lirayı aşkın paranın çalındığını fark ettik" dedi.

Hırsızın kasadaki metal paraları almadığını belirten Dere, olaydan sonra durumu bildirdikleri polislerin türbeye gelerek güvenlik kamerası görüntülerini incelediğini anlattı. Dere, görüntülerde olayın açık olarak görüldüğüne işaret ederek, şöyle konuştu:

"Daha önce de camimizin avlusunda olan kasadaki yardım paraları aynı kişi tarafından 2-3 defa çalındı. Bu olaya yetkililer el atmalı. Cami cemaati ve yönetimi, mahalle sakinleri olarak bu olaydan çok rahatsızız. Bu tür olaylar, bu tarihi camimizde devamlı gerçekleşiyor. Son olaydaki güvenlik kamerası görüntülerine bakıldığında hırsız geliyor, paraları kendi koymuş, nerede olduğunu biliyor gibi kasayı açıyor. Bir sefer değil, iki sefer değil. Cemaatin yatıp kalkıp hırsızı mı beklemesi gerekiyor"

- Hırsız, güvenlik kamerasına yakalanmamak için kıbleye dönmeden dua etti

Ali Dere, hırsızın son olayda hırsızlık sonrası camiye girerek dua etmesinin de ilginç olduğuna işaret ederek, "Hırsız, türbedeki hırsızlık sonrası kıbleye doğru değil ters tarafa dönerek dua ediyor. Sonra hiçbir şey olmamış gibi çıkıp gidiyor. Güvenlik kamerasının net olarak onu göstermemesi için ters tarafa dua ediyor. Tam kıbleye dönmüş olsa net şekilde yüzü görüntülenecekti" ifadesini kullandı.

Olay sonrası Nedim E'nin polislerce yakalandığını fakat üzerinde para çıkmadığı ve benzer suçlara karıştığı için 2-3 saat sonra serbest bırakıldığını söyleyen Dere,  "Maalesef cezalar caydırıcı değil. Mukaddes, ibadet ettiğimiz, Müslümanların evinin kasasını çalan bir kişinin yarın ne yapacağı belli olmaz" diyerek tepki gösterdi.

Dere, çalınan paraları cami ve türbenin ihtiyaçları için kullandıklarını ve yeniden hırsızlık olmaması için yardım paralarını koymak için çelik kasa alacaklarını anlatarak, zanlının daha önce camiden hırsızlık yaptığı için hapis cezası da aldığına dikkati çekti.

Öte yandan, Nedim E'nin içine giremeden sadece cam kenarındaki yardım kasasından hırsızlık yaptığı türbede "Sakal-ı Şerif"in de bulunduğu gözlendi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim