• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Turan, Ankara’da Meydana Gelen Terör Saldırısını Kınadı

Turan, Ankara’da Meydana Gelen Terör Saldırısını Kınadı
Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, dün Başkent Ankara'da gerçekleşen bombalı terör saldırısını kınadı.

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, dün Başkent Ankara'da gerçekleşen bombalı terör saldırısını kınadı.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada; "Pazar akşamı Ankara Kızılay'da terör örgütü tarafından gerçekleştirilen patlama 37 canımızı kaybetmemize, onlarca vatandaşımızın yaralanmasına neden oldu. Masum sivilleri hedef alan terör örgütünü Allah kahru perişan eylesin. Kızılay patlaması terör örgütleri tarafından geçtiğimiz 5 aylık süreçte Ankara'da gerçekleşen üçüncü alçak saldırı. Bu saldırılar aslında milletimizi terör karşısında diz çöktürmeyi, devletin terörle mücadelede kararlılığını kırmayı amaçlıyor. Terör örgütlerine istediklerini vermemek için bugün millet olarak sağduyuya, kenetlenmeye çok ihtiyaç duyuyoruz. Bizler terörle mücadelede çok acılar çekmiş ama yine de teslim olmamış bir milletiz. Terör örgütleri alçak saldırıları ile ancak bizim azim ve kararlılığımızı artırmaktadır. Her seferinde vurguladığımız şu oldu: "Terörün dili, dini, ırkı olmaz." Terörü toptan reddeden bir anlayış içerisinde değilseniz o anlayışa dolaylı da olsa hizmet etmiş olursunuz. Sorumluluk sahibi insanlar eylem ve söylemleriyle bu hataya düşmemeye özen göstermelidir. Unutmamalıyız ki terör sadece Türkiye'nin değil, dünyanın genel bir sorunu. Bu belaya batılı gelişmiş ülkeler dahi maruz kalıyor. Ancak şunu söyleyebiliriz ki; dünya örneklerine baktığımızda medyanın ve siyasilerin göstermiş olduğu sorumluluğu kendi ülkemizde maalesef göremiyoruz. Patlamadan sonra uygulamaya konan yayın yasağı basın özgürlüğüne engel olarak değerlendiriliyor. Bir milletvekili Canlı bombanın evine taziyeye gidiyor. Bir partinin genel başkan yardımcılığını yapmış bir milletvekili PKK propagandası yapan bir yayın organına konuk oluyor. Bu milleti terör saldırılarından daha çok yaralayan işte bu davranışlar. Terörle mücadelemizde bizi zaafa uğratan işte bu isimler. Üstelik milletvekili sıfatıyla bunu yapıyorlar. Teröristleri "yere izmarit bile atmıyor" diye meşru göstermeye çalışan bir basın anlayışı söz konusu. Terörün kökünü ancak milli birlik ve bütünlük içerisinde kazıyabileceğimizin bilincinde olmalıyız. Milletimiz terör örgütünü de teröristi de ona destek veren siyasi parti farketmeksizin propagandasını yapan isimleri de çok iyi biliyor. Eylem ve söylemleri ile terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürenlerden artık azıcık utanmalarını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim