• BIST 9937.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Tüp Bebekler, 20. Yıl Etkinliğinde Buluştu

Tüp Bebekler, 20. Yıl Etkinliğinde Buluştu
Bugün en büyüğü 19 yaşını dolduran Eskişehir'den, Sivas'tan, Ordu'dan Türkiye'nin dört bir yanından onlarca farklı yaştaki "kıymetli bebekler" Bahçeci...

Bugün en büyüğü 19 yaşını dolduran Eskişehir'den, Sivas'tan, Ordu'dan Türkiye'nin dört bir yanından onlarca farklı yaştaki "kıymetli bebekler" Bahçeci Sağlık Grubu'nun 20. yıl etkinliğinde ilk kez birbirleriyle tanıştılar. Tüp bebek sektöründe 20.yılını dolduran Bahçeci Sağlık Grubu 7 ülkede 9 merkezde 24 bin tüp bebek doğumuna imza attı.

Amerika'da tüp bebek üzerine üst ihtisas çalışmaları gerçekleştiren Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, 31 yıldır kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ve 20 yıldır da çocuk umuduyla yanıp tutuşan çiftlere tüp bebek tedavisi yapıyor. Prof. Dr. Bahçeci'nin tedavisiyle dünyaya gelen bebeklerin sayısı 24 bine neredeyse Avrupa'da bir ülkenin nüfusuna eş değer rakama ulaştı.

İstanbul'da Alman Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'ni kuran daha sonra sektörde Bahçeci Sağlık Grubu olarak hizmet vermeye başlayan Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, 20 yılda 24 binden fazla bebeğin hayata gelmesine vesile oldu. Günümüzde 300 çalışana ulaşan 7 ülkede 9 merkezde bulunan Bahçeci Sağlık Grubu hizmet vermeye devam ediyor.

Tüp bebek tedavilerinde başarıya giden yolun öncelikle doğru teşhis ve bu teşhise uygun ve başarısı kanıtlanmış tedavi yöntemleri olduğunu belirten Prof.Dr.Mustafa Bahçeci, standart yumurta geliştirme ve embriyo transferi uygulamalarının tedavi başarısını ancak bir seviyeye kadar arttırabildiğini, özellikle anne olma yaşının ertelenmesi ile birlikte artık çok daha ilgi ve çaba isteyen bir tedavi grubunun oluşmaya başladığını ifade ederek, tedavilerin artık bu gruplara özel olarak tasarlanması gerektiğini önemle vurguladı. Sadece kendi bünyelerinde uyguladıkları rahmi dinlendirme tekniğinden de bahseden Prof. Dr. Bahçeci "Anne adayının aldığı ilaçlar sonucunda rahim duvarı inceliyor buda iyi kalite embriyo transfer edilmesine rağmen tutunma ihtimalini düşürüyor. Bu yüzden oluşan embriyoyu donduruyoruz ve anne adayının rahmi dinlendikten sonra transferi yapıyoruz. Böylece embriyonun rahme tutunma şansı da artmış oluyor" dedi.

Prof. Dr. Bahçeci'nin üzerinde önemle durduğu konulardan biri, özellikle laboratuvarda kullanılan yeni teknolojilerin çiftlerin tedavi maliyetlerinde ek bir yük oluşturmaması. "Bazı merkezlerin hastalarına daha iyi hizmet verme amacı ile bünyelerinde kullanmaya başladıkları yeni cihaz ve teknolojilerin yatırım maliyetini hastalara ek bir ücret karşılığında sunduğunu görüyoruz. Teknolojiye yatırım zaten tedavi gören çiftlerimize sunmak zorunda olduğumuz yüksek başarı ve hizmetin bir gereği. Bunun maliyetini hastalarımızın ödememesi gerek" diyen Bahçeci, kendilerinin grup bünyesinde kullandıkları dinamik embriyo görüntüleme sistemleri, IMSI, rahmi dinlendirme tekniği gibi uygulamaları çiftlerin tedavilerinde ek bir uygulama gibi görmeyip standart bir hizmet olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Yakın bir süre önce revize edilen ÜYTE yönetmeliği kapsamında erken menopoz riski bulunan bekar anne adaylarının da, çok düşük sayıda sperm hücresi üreten baba adaylarının da yumurta veya sperm hücrelerinin etkin yöntemler ile dondurularak uzun süreli saklanmaları da mümkün. Prof. Mustafa Bahçeci, adayların gecikmeden bu konuda hizmet veren ve tecrübeli bir uzman hekime danışmaları ve detaylı bilgilendirilmeleri sonrasında kendileri için en uygun yumurta ve sperm saklama şekline karar vererek üreme hücrelerini/dokularını saklatmaları çağrısında da bulundu.

Çocuk sahibi olma hayallerini öteleyerek belirli bir yaşa gelmiş evli anne adayları için özellikle yeni geliştirilen dinamik embriyo kültür sistemleri, kapsamlı kromozom veya gen düzeyinde gerçekleştirilebilen genetik tanı gibi uygulamalarının tedavide başarıya önemli katkılar sağladığını ifade eden Prof. Dr. Bahçeci, bu gruba giren çiftlerde hizmet alınan laboratuar koşullarının önemine de dikkat çekti. İyi hizmet veren tüp bebek merkezlerinin seçimindeki en önemli kriterin laboratuvar hizmetleri ve özellikle yumurta, sperm ve embriyo dondurma/çözme tedavilerindeki başarı oranları olduğunu önemle vurguladı.

Bahçeci Sağlık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hamdi Bahçeci de, "Kurulduğumuz günden bu yana yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bizim amacımız salt büyüme değil "kaliteli büyümedir". Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 9 merkezimizde aynı kalitede hizmet veriyor. Bahçeci Umut Tüp Merkezi'ni yeni yerine taşımamızın en büyük sebebi yeni teknolojik uygulamaları hastalarımıza daha rahat sunmak istediğimizden dolayıdır. Başarılı tüp bebek sonuçları almak konusunda kendimizle yarışmaya devam edeceğiz" dedi.

Tüp Bebekler, 20. Yıl Etkinliğinde Buluştu

Tüp Bebekler, 20. Yıl Etkinliğinde Buluştu

Tüp Bebekler, 20. Yıl Etkinliğinde Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim