• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Tunceli’de Gazeteci Ve İl Özel İdare Çalışanlarına Temel İlkyardım Eğitimi

Tunceli’de Gazeteci Ve İl Özel İdare Çalışanlarına Temel İlkyardım Eğitimi
Tunceli'de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gazetecilere ve İl Özel İdare Genel Sekreterliği çalışanlarına "Temel İlkyardım Sertifikasyon Eğitimi"...

Tunceli'de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gazetecilere ve İl Özel İdare Genel Sekreterliği çalışanlarına "Temel İlkyardım Sertifikasyon Eğitimi" verildi.

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından her hane ve kurumda ilkyardım eğitimi almış, sağlık bilinci yüksek bireyler yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında kentte görev yapan gazeteciler ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği çalışanlarına teorik ve uygulamalı" Temel İlkyardım Sertifikasyon Eğitimi" verildi. Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Özgür Kırmızıtaş ile İlkyardımcı Eğitmeni Hemşire Dilafer Bozacı tarafından verilen eğitimin sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verildi.

Sertifika töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Kenan Aydın, "Toplumların gelişmişlik düzeyini gösteren göstergelerden biri de bireylerdeki sağlık bilincidir. Hayatımızın her anında, evimizde, iş yerimizde, beklenmedik bir yerde ortaya çıkan kişide hayati tehlike oluşturan durumlarda veyahut hayati tehlike oluşturmayıp sadece acı ve ıstırap veren bir durumdaki insana yardım etmenin en kutsal görevlerden biri olduğu tartışılmaz bir gerçekliktir. Hayati tehlikeyi ortadan kaldırmak ve yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini sağlamak amacıyla 2012 yılından bu yana ilkyardım sertifikasyon eğitimlerimizi sürdürmekteyiz. İnsan hayatı ve sağlığı, korumamız gereken en temel değerlerimizdir. Müdürlüğümüz olarak sürdüreceğimiz ilkyardım eğitimlerine tüm kurumlardan ve vatandaşlardan katılım sağlamaya çalışıyoruz. Her hanede ve kurumlarda ilk yardım eğitimi almış sağlık bilinci yüksek bireyler oluşturmayı hedefliyoruz. Sağlık ekiplerimiz olay yerine ulaşıncaya kadar hastanın hayati fonksiyonlarını sürdürmeyi başarabilen, hastanın durumunun daha da kötüleşmesini önleyen bireylerden oluşan bir toplum oluşturma gayreti içerisindeyiz" dedi.

Önceki yıllarda da kurum çalışanlarına ilkyardım eğitimleri verildiğini hatırlatan Aydın, "Son olarak da ilimizde görev yapan basın mensupları ve daha önceki eğitime katılamamış olan İl Özel İdaresi personelinin ilk yardım eğitimini tamamlamış bulunmaktayız. İlimizde geçen dönemlerden bu güne kadar toplam 360 kişiye ilk yardım eğitimi ve sertifikası verilmiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Sivil vatandaşlarımız ve diğer kurumlarımızın çalışanlarına ilk yardım eğitimleri vermeye devam edeceğiz. Bundan sonra bu eğitim dönemlerinin sıklığını artıracağız. Daha önce de belirttiğim gibi her hanede temel ilkyardım eğitimi almış birey hedefine ulaşana kadar eğitimlere devam edeceğiz. Zor şartlarda görevlerini fedakarca ifa eden siz değerli basın mensuplarımız ve İl Özel İdaresi personeline tebriklerimi ve teşekkürlerimi sunuyor, sağlıklı hayatlar temenni ediyorum" diye konuştu.

Aydın'ın açıklamasının ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim