• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Tunceli Baro Başkanı'ndan kayyım tepkisi

Tunceli Baro Başkanı'ndan kayyım tepkisi
Tunceli Baro Başkanı Av.Özgür Ulaş Kaplan, basın yayın organlarına kayyım atanmasının antidemokratik olarak nitelendirdi.

Tunceli Baro Başkanı Av.Özgür Ulaş Kaplan, basın yayın organlarına kayyım atanmasının antidemokratik olarak nitelendirdi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün yeniden tutuklanacağı ve Zaman gazetesine kayyım atanmasına Tunceli Baro Başkanı Kaplan'dan tepki geldi.

Basın yayın organlarına yönelik son dönemde uygulanan baskıların hukuksuz olduğunu dile getiren Tunceli Baro Başkanı Av.Özgür Ulaş Kaplan, Türkiye'de hükümetin düşünce yapısına aykırı yayın yapan basın organların susturulduğunu söyledi.

Basın yayın organlarının temel görevlerin halka doğru bilgi vermek olduğunu ifade eden Baro Başkanı Özgür Ulaş Kaplan, "Son dönemde bazı yayın organlarına yönelik yapılan baskıların hukuki olmadığını düşünüyoruz. Artık Türkiye'de gelinen aşamada kamuoyunda bilgisi dahilinde olumsuz gelişmeler yaşanıyor. Farklı ses çıkaran, farklı düşünen, hükümetin, iktidarın düşüncesine aykırı yayın yapan basın yayın kuruluşların susturulduğunu çok açık bir şekilde görüyoruz. Bunların susturulma faaliyeti ise hukuk dışıdır." dedi.

Türkiye'de son dönemde basın yayın organlarının hukuksuz bir şekilde susturulduğuna dikkat çeken Kaplan, "Bunların haber yayma özgürlükleri ellerinden alınıyor.Halkı bilgilendirme özgürlükleri ellerinden alınıyor. Çok sesliliğe, farklılığa, farklı düşüncelere hukuk devletinde ve demokratik devletlerde tahammül edilmelidir. Ancak bakıyorsunuz ki köşe yazarları yazıları beğenilmediği için haklarında müebbet cezaları isteniyor. Çok yüksek miktarda cezalar istenerek yargılanıp tutuklanıyor. Farklı gazetelere mensup yazarlar ve muhabirler bu uygulamalara maruz kalıyor. Yani basının tek tipleştirme faaliyetleri kabul edilmesi mümkün değildir.

Bu antidemokratik bir uygulamadır. Bu anlamda görsel ve yazılı bazı yayın organlarına el konulması ve kayyım atanması kabul edilecek gelişmeler değildir. Bu yapılan sadece belli düşüncenin hakim kılınması ve tek tipleştirerek bir düşünce doğrultusunda yayına dönüştürülmesidir. Bütün bunlar ülkemizin açısından, demokrasi açısından,insan hakları açısından ve hukuk açısından olumsuz gelişmelerdir." diye konuştu.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim