• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Tuna: “Kurtuluş Yürüyüşümüz Artan Coşkuyla Taçlanıyor”

Tuna: “Kurtuluş Yürüyüşümüz Artan Coşkuyla Taçlanıyor”
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü dolayısıyla bu yıl...

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü dolayısıyla bu yıl 12'incisi gerçekleştirecekleri Kurtuluş Yürüyüşü'ne tüm Mersinlileri davet ederek, "Yürüyüşümüz, her yıl artan bir insan selinin oluşturduğu coşkuyla taçlanıyor" dedi.

Toroslar Belediyesi, 3 Ocak Mersin'in Kurtuluş Günü dolayısıyla 11 yıldır sürdürdüğü Kurtuluş Yürüyüşü'nü bu yıl da gerçekleştirecek. Belediyenin, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü 12'inci Kurtuluş Yürüyüşü ve 3 Ocak 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek diğer etkinliklerinin hazırlıkları devam ederken, Başkan Hamit Tuna, bu sabah gazetecilerle bir araya gelerek, yürüyüşle ilgili bilgi verdi. Halkkent Mahallesi'ndeki Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Toroslar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekibinin hazırladığı 3 Ocak Kurtuluş Yürüyüşü klibinde rol alan köylüler ile çok sayıda gazeteci katıldı.

"7'DEN 70'E HERKES YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ TAÇLANDIRIYOR"

Toroslar Belediye Başkanı Tuna, toplantıda yaptığı konuşmada, 12 yıllık görev süreleri içerisinde bir yandan büyük ve önemli projeleri hayata geçirirken, bir yandan da Türk milletinin milli ve manevi duygularına hitap eden etkinliklere imza attıklarını ifade etti. Bu çerçevede, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde her yıl Kurtuluş Yürüyüşü düzenlediklerini belirten Başkan Tuna, yürüyüş hazırlıkları kapsamında da belediye başkanları, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle toplantılar gerçekleştirerek, herkesin fikrini aldıklarını söyledi. Kurtuluş Yürüyüşü'nün sadece organizasyonunu Toroslar Belediyesi'nin yaptığını dile getiren Tuna, "Her zaman söylüyoruz, bu etkinlik sadece Toroslar Belediyesi'nin etkinliği değil. Bu yürüyüşe katılan insanların oluşturduğu o insan seli, coşku içinde Kuvayi Milliye Anıtı'ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar 5 kilometrelik yol boyunca huşu içinde yürüyor. 7 yaşındaki çocuklarımızdan 70 yaşındaki dedelerimiz ve ninelerimize kadar herkes yorulmadan, usanmadan coşku içinde katkı vererek yürüyüşümüzü taçlandırıyor" diye konuştu.

"YÜRÜYÜŞÜMÜZ TÜRKİYE GENELİNDE TAKİP EDİLİYOR"

Mersin'in Kurtuluş Günü'nün sadece bir protokol kutlaması yerine halkın katılımıyla coşku içinde kutlandığı bir gün olması çabasında ifade eden Tuna, 3 Ocak Yürüyüşü'nün artık sadece Mersin özelinde değil, Türkiye genelinde de takip edilen, dergilerin kapak fotoğrafı olmuş özel bir yürüyüş haline geldiğini vurguladı. Mersin'in bu birlik ve beraberlik içerisinde oluşturduğu manzaranın takdir topladığını kaydeden Tuna, şöyle devam etti: "Mersin'in imajı konusunda bazı sıkıntılar var. Mersin bazen doğru anlaşılmıyor. Oysa Mersin'de yaşayan insanlar, dün ataları nasıl düşman çizmesine ayak bastırmamak adına bu topraklar için canını feda ettiyse, onların torunların olan bizler de aynı şekilde fedakarlık yapmaya hazır olduğumuzu herkese göstermiş oluyoruz bu güzel yürüyüşle."

Yürüyüşün, herkesin taşın altına elini sokarak oluşturduğu, imece usulüyle yapılan çok değerli bir etkinlik olduğunun altını çizen Tuna, şunları söyledi: "bu etkinlik sönmesin, azalmasın. Bu etkinlik, suya atılan taşın oluşturduğu halka misali genişleyerek büyüsün ki, gelecek nesiller bundan feyiz alsınlar. Kolay elde edilen hiçbir şeyin anlamı olmaz. Çocuklarımızın, zor elde edilen bu vatan topraklarının kıymetini bilmeleri için bunları bizim bu tip etkinliklerle anlatmamız lazım. Bunu onların beyinlerine kazıyarak, bu topraklar, bu dünya var olduğu sürece Anadolu coğrafyasıyla Mersin toprağı yüce Türk Milleti'nin vatanı olarak kalsın, kalabilsin. İşte biz bunun çabası içerisindeyiz."

"TÜM MERSİNLİLERDEN HASSASİYET BEKLİYORUZ"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tuna, yürüyüşe diğer ilçe belediyelerinin neden katkı vermediği ve neden Valilik programına alınmadığı sorusuna, Toroslar Belediyesi olarak baştan itibaren tüm belediyelere çağrı yaptıkları, belediye başkanlarıyla toplantılar düzenledikleri, "katılacağız" dedikleri halde katılmadıkları yanıtını verdi. Geçen yıldan bu yana yürüyüşün resmi programa alınmadığını da belirten Tuna, "Yürüyüşümüz resmi programa alınmıyor ama engellenmiyor da. Sanırım bir korku var. Kayıt dışı bir yürüyüş gibi görünüyor ama artık geleneksel bir yürüyüş oldu. Biz, tüm Mersinlilerden yürüyüş konusunda hassasiyet bekliyoruz ve herkesi 3 Ocak Pazar günü sabah saat 08.00'de Kuvayi Milliye Anıtı'ndan başlayacak yürüyüşümüze davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Tuna, konuşmasının ardından Toroslar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekibinin hazırladığı 3 Ocak Kurtuluş Yürüyüşü klibinde rol alan köylülere birer teşekkür plaketi verdi.

Tuna: “Kurtuluş Yürüyüşümüz Artan Coşkuyla Taçlanıyor”

Tuna: “Kurtuluş Yürüyüşümüz Artan Coşkuyla Taçlanıyor”

Tuna: “Kurtuluş Yürüyüşümüz Artan Coşkuyla Taçlanıyor”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim