• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Tüm Türkiye’de Cumhuriyet'in 100. yılı kutlanıyor

Tüm Türkiye’de Cumhuriyet'in 100. yılı kutlanıyor
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında tüm Türkiye’de törenler düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında tüm Türkiye’de törenler düzenlendi.

bilecikek.png

Bursa

Etkinlikler çerçevesinde Bursa'da, Atatürk Caddesi'ndeki Heykel semtinde yer alan Atatürk Anıtı önünde tören yapıldı. Programda, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş anıta çelenk bıraktı.
Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sonra erdi.

izmirek.png

İzmir

İzmir'de Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, kentteki binalar ve sokaklar Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi.

Vali Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Daha sonra İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Konak Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, halk oyunları gösterisi sundu, Türk Bayrağı koreografisi oluşturdu.

Törende İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Kemalpaşa'da vatandaşların attığı ilmeklerle dokunan Türk bayrağını Vali Süleyman Elban'a hediye etti.

Vali Elban ve protokol üyeleri, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

antalyaek.png

Antalya

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümünün coşkuyla kutlandığı Antalya'da düzenlenen deniz kortejinde görsel şölen yaşandı.

Kutlama etkinlikleri kapsamında Türk bayraklarıyla donatılan aralarında gemi, sahil güvenlik, deniz polisi, turistik yatlar ve balıkçı teknelerinin de bulunduğu yaklaşık 100 aracın katılımıyla denizde kortej düzenlendi.

Kaleiçi Yat Limanı'ndan başlayan ve Konyaaltı sahilinde devam eden kortejin geçişi sırasında römorklar su takı gösterisi yaptı.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne ait yangın söndürme uçakları, emniyet ve jandarmaya ait helikopterler de alçak uçuş gerçekleştirdi.

Flyboard gösterisinin de gerçekleştirildiği korteje, vatandaşlar ve turistler ilgi gösterdi.

eskiek.png

Eskişehir

Eskişehir Vilayet Meydanı'ndaki programda Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Orgeneral İsmail Güneykaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

kutahyaek.png

Kütahya

Kütahya Valiliği önündeki törende, Vali Musa Işın, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş ile Belediye Başkanı Alim Işık, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Bilecik

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Vali Şefik Aygöl, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, İl Jandarma Komutanı Albay Ferdi Erbakıcı, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, daire müdürleri, siyasi partilerin il başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başlayan tören, saygı atışı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tamamlandı.

Yalova

Yalova'daki kutlamalar kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda, Vali Hülya Kaya ve beraberindeki protokol üyelerinin katılımıyla Kent Müzesi'ndeki "Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisi" açıldı.

Iğdır

Iğdır'da Cumhuriyet'in 100. yılı ve Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in 100. doğum yılı vesilesiyle program düzenlendi.

Iğdır Belediyesi ile Iğdır Azerbaycan Evi'nin ortak organizasyonuyla bir düğün salonunda gerçekleştirilen program, Türkiye ve Azerbaycan'ın milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Trabzon

Trabzon'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında çelenk sunma töreni düzenlendi.
15 Temmuz Şehitler Ve Hürriyet Parkı'nda gerçekleşen törende Vali Aziz Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törene katılan protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

antepek.png

Gaziantep

Gaziantep'te Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında törenler düzenlendi.
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Ali Osma, Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunduğu törene, milletvekilleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Mersin

Mersin'de de Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla tören yapıldı.

Cumhuriyet Alanı'ndaki törende, Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

İstiklal Marşı'nın okunduğu programda, alandaki Türk bayrağı göndere çekildi.

Hatay

Hatay'da, Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Vali Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fedai Yücedal çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Masatlı, anıt şeref defterini imzaladı.

Anıttaki törenin ardından, protokol üyeleri Antakya Şehitliği'ni ziyaret etti.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim