• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Tülay Demir Oktay, Elli Çocuğun Hayatına Dokunuyor

Tülay Demir Oktay, Elli Çocuğun Hayatına Dokunuyor
Hollanda'da yaşayan en etkili elli Türk arasında gösterilen "Yetenek Avcısı" kitabının yazarı iş kadını Tülay Demir Oktay, 50 çocuğun hayatına dokunuyor.

Hollanda'da yaşayan en etkili elli Türk arasında gösterilen "Yetenek Avcısı" kitabının yazarı iş kadını Tülay Demir Oktay, 50 çocuğun hayatına dokunuyor.

Yetenek Analizi Uygulama Projesi kapsamında, Tülay Demir Oktay tarafından yaklaşık 4 ay içinde 800 çocukla gerçekleştirilen bire bir görüşmelerin sonucunda, 50 üstün yetenekli çocuğun geleceğine yön veriliyor.

ÇOCUKLARIN ÜSTÜN YETENEĞİ ORTAYA ÇIKARILIYOR

Çocukların "Yetenek Avcısı" olarak bilinen Tülay Demir Oktay tarafından Bilgi Evlerindeki 8. sınıf öğrencileriyle yaptığı çalışmalar sonucunda, çocukların gelecek planları ve sanatsal yönleri ortaya çıkarıldı. Uzun yıllar Hollanda'da eğitim çağındaki çocuklar üzerinde başarılı çalışmalara imza atan ve "Yetenek Analizi Uygulama Projesini" Türkiye'de de hayata geçiren Oktay, projeyle ilgili şunları söyledi:

"Yaklaşık 4 ay süren çalışma ile 800 çocukla bire bir görüşmeler yaptık. Çocukların sınav sonrası doğru tercih yapmaları, kendilerine hedef belirleme, motivasyon ve sınav stresini yenme konularında küçük eğitim verildi. Aralarında müthiş zekaya sahip çocuklar olduğu gibi o yaşta hatta daha önceki yaşlarda hedef belirleyen ve yeteneğine göre meslek seçen çocuklar, ayrıca çok iyi şiir yazan, kitap yazan, müzik aleti çalan ve ödülleri olan çocuklarımız var. Bu çocuklar arasından en iyi 50 çocuk seçilerek onların mesleğe başlama ve meslek hayatlarının ilk yılları dahil olmak üzere gözetimleri yapılıyor. Bu yönlendirme sonucunda mutlu, başarılı bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor. Hollanda'da büyük başarı sağladığım bu projem Türkiye'de ise 5 yıl sonra amacına ulaşmış ve meyve vermiş olacak. Böylelikle ne istediğini bilen mutlu ve başarılı birey yetiştirmek kaçınılmaz olacak. Ayrıca, Türkiye'de ilk defa uygulanan Resim Analizi yöntemiyle de çocukların psikolojik durumlarını görebiliyoruz ve ailelerine yönlendirme yapabiliyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim