• BIST 9871.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

TÜİK Erzurum Bölge Müdürü Ahmet Gür, Erzincan Ticaret Ve Sanayi Odasını Ziyaret Etti

TÜİK Erzurum Bölge Müdürü Ahmet Gür, Erzincan Ticaret Ve Sanayi Odasını Ziyaret Etti
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürü Ahmet Gür, Grup Sorumlusu Hüsne Ayduğan ve İstatistikçi Kemal Sönmez, Yönetim Kurulu Başkanı...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürü Ahmet Gür, Grup Sorumlusu Hüsne Ayduğan ve İstatistikçi Kemal Sönmez, Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hayati Gürkan, Mustafa Tanoğlu ve Abdussamed Doğançay ile görüşerek TÜİK'in çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Gerçekleşen ziyarette Bölge Müdürü Ahmet Gür, "Kurumsal olarak, Resmi İstatistik Programını hazırlamak, ülkenin ekonomi, sosyal, demografi, kültür, çevre, bilim ve teknoloji alanları ile gerekli görülen diğer alanlardaki istatistikleri derlemek, değerlendirmek, analiz etmek ve yayımlamak gibi birçok faaliyet ve görevlerimiz bulunmaktadır. Bu görevlerimiz içinde yer alan ve işyerleri bazında yapılan araştırmalardaki veri derleme işlemlerini, daha önce kâğıt ortamında, netbook ile veya e-mail yoluyla yani uzun ve zahmetli bir süreç ile gerçekleştiriyorduk. 2014 yılından itibaren bu veri toplama yöntemi yerine modern çağın gereklerine uygun olarak internet üzerinden kullanılan ve Harzemli olarak adlandırdığımız veri toplamaya olanak sağlayan bir sistemle verilerimizi topluyoruz. Ayrıca, Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Araştırmamız ise kısaca e-vt dediğimiz Elektronik Veri Transferi olarak adlandırdığımız ve Harzemli üzerinde çalışan bir programla derlenmektedir. Bu veri giriş programları sayesinde iş yükü, zaman ve kaynak tasarrufu sağlanmıştır." dedi.

Ayrıca, Bölge Müdürü Ahmet Gür, istenen bilgilerin vatandaşlık görevi bilinci içerisinde eksiksiz, zamanında ve doğru olarak verilmesinin yasal bir zorunluluk olduğunu, aksi takdirde 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu'nun 54. maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağını belirtti. 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu ile TÜİK" in tüm kişi, kurum ve kuruluşlardan derlediği verilerin gizli tutulacağı, istatistik dışında başka hiçbir amaçla kullanılamayacağı, açıklanamayacağı ve ispat aracı olamayacağının teminat altına alındığının da bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, ziyaretlerinden ve yapmış oldukları bilgilendirmelerden dolayı TÜİK Bölge Müdürü Ahmet Gür'e teşekkür ederek, çalışmalarını desteklediklerini söyledi.

Bölge Müdürü Ahmet Gür'de Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak ve Yönetim Kurulu Üyelerine, kendileri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek TÜİK çalışmalarına verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti ve Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığınca hazırlanan teşekkür belgesini takdim etti.

TÜİK Erzurum Bölge Müdürü Ahmet Gür, Erzincan Ticaret Ve Sanayi Odasını Ziyaret Etti

TÜİK Erzurum Bölge Müdürü Ahmet Gür, Erzincan Ticaret Ve Sanayi Odasını Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim