• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Tuğçe Canıtez: Kazanarak döneceğiz

Tuğçe Canıtez: Kazanarak döneceğiz
A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başarılı oyuncularından Tuğçe Canıtez, 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde oynayacakları Romanya...

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başarılı oyuncularından Tuğçe Canıtez, 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde oynayacakları Romanya ve İsrail maçları öncesinde yaptığı açıklamada, "'İki maçı da kazanarak döneceğiz.'" dedi.

2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 20 Şubat Cumartesi günü Romanya ve 24 Şubat Çarşamba günü de İsrail ile karşılaşacaklarını belirten Tuğçe Canıtez A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın maça hazır olduğunu belirtirken, "Romanya ve İsrail karşılaşmaları bizim için çok önemli. Hazırlıklarımıza iyi başladık; iyi de devam ediyor. Kampta herkes çok iyi çalışıyor. Zaten birbirimizi önceki senelerden çok iyi tanıyoruz. İnşallah orada iki maçımızı da kazanarak geri döneceğiz." dedi.

Romanya ve İsrail maçları, kamp dönemi ve çalışmalar hakkında TBF internet sitesinden İbrahim Kalkan'a açıklamalarda bulunan Tuğçe Canıtez, "Başantrenör Aziz Akkaya ile daha önce U20 Milli Takımında da birlikte çalışmıştınız. Tekrar A Milli Takımında bir araya gelmek nasıl bir duygu?" sorusuna verdiği cevapta, "Aziz Abi çok iyi bir antrenör… U20 Milli Takımı'ndan birbirimizi iyi tanıyoruz. Burada da onunla çalışmaktan dolayı mutluyum." diye konuştu.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın tecrübeli isimlerinden Nevriye Yılmaz ve Birsel Vardarlı'nın yokluğunun takımı nasıl etkileyeceği ve takımın oluşumuyla ilgili olarak ise Canıtez, "İkisi de çok önemli oyuncular bizim için… Ama onların yokluğunu aratmayacağımızı düşünüyorum. Çok genç bir jenerasyon ama takım arkadaşlarımın çoğu kendi takımında önemli süreler alıyor. Hepsi de ligde çok iyi mücadele ediyor." ifadelerini kullandı.

İsrail ve Romanya ile deplasmanda oynanacak maç ve seyirci desteğinin olmamasıyla ilgili ise Canıtez, "Ankara seyircisinin bize her zaman çok önemli bir desteği oluyor. Onlar kendi evinde oynayacağı için bir avantajları var. Ama çok büyük bir baskı olacağını düşünmüyorum. Bu maçlarda elimizden geleni yapıp, kazanarak döneceğiz." yorumunda bulundu.

Daha önce ülkemizde de forma giyen Gabriela Marginean'ın, Romanya'nın en önemli oyuncusu olarak gözüktüğü yorumuna da Canıtez, "Çok önemli bir oyuncu ama biz de onu en iyi şekilde savunacağız." ifadesiyle cevap verirken, Lara Sanders'ın yokluğunda kendisine ve Bahar Çağlar'a çok önemli bir görev düşeceği izahına da, "Bahar çok önemli oyuncularımızdan birisi. İkimizin de Lara'nın yokluğunu aratmayacağımızı düşünüyorum." yorumunda bulunarak açıklamalarını tamamladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim