• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

TÜBİTAK’tan Adana’nın genç mucitlerine destek

TÜBİTAK’tan Adana’nın genç mucitlerine destek
Adana'da, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarına katılan 476 okula 2 milyon 380 bin TL hibe desteği sağlandığı belirtildi.

Adana'da, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarına katılan 476 okula 2 milyon 380 bin TL hibe desteği sağlandığı belirtildi.

TÜBİTAK'ın bilim kültürünün yaygınlaşması, bilimsel faaliyetlerin çeşitlenmesi ve artırılması amacıyla gerçekleştirdiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarına, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumların 5. ve 12. sınıf aralığındaki öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Öğrencilere eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam sağlayan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları, öğrencilerin akademik başarısını arttırmanın yanı sıra öğrenciler ve öğretmenler arasında işbirliği ve dayanışmayı da güçlendiriyor. Öğretim programı çerçevesinde, kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yaptıkları ve sonuçlarını sergiledikleri çalışmaların temel amacın ise proje tabanlı eğitimlerle bilimsel çalışmalara yeni neslin teşvik edilmesi olduğu vurgulandı.

TÜBİTAK tarafından desteklenen her bir okula, 5 bin TL ödeme yapılırken Adana'da toplamda 2 milyon 380 bin TL hibe kaynağı sağlandı. Sağlanan bu hibeyle Adana'daki 476 okulun öğrencileri bilimsel faaliyette bulunma fırsatını yakaladı.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yüzde 96,2'lik başvuru oranı ile ülke genelinde başarı elde etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, geleceğin Türkiye'sini bugünden inşa ettiklerini söyleyerek, "Ülke olarak önümüze koyduğumuz önemli hedeflerimiz bulunmakta. Bu hedefleri tam isabetle vurabilmek için genç beyinlerimizi harekete geçirmek durumundayız. Bunun da en kısa yolu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarından geçiyor. Eğitimle bilimi aynı potada eriten TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarının geleceğin Adanalı mucitlerinin, genç bilim adamlarının ilk hareket noktasını oluşturacağına inanıyor, proje odaklı ve inovatif, yenilikçi çalışmaların desteklendiği fuarlar sayesinde geleceğe umutla bakıyoruz. Bu alanda Türkiye birincisi olmak bizim için ayrıca kıvanç meselesi. Emeği geçen tüm meslektaşlarımı yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim