• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

TÜBİTAK'ta cadı avı sürüyor!

TÜBİTAK'ta cadı avı sürüyor!
Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, son iki ay içerisinde 250’den fazla mühendis ve bilim insanının hiçbir hukukî ve insanî kriter gözetilmeksizin kurumdan atıldığını söyledi.

 

 

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, son iki ay içerisinde 250’den fazla mühendis ve bilim insanının hiçbir hukukî ve insanî kriter gözetilmeksizin kurumdan atıldığını söyledi.

Palaz, kurumda gerçek dışı oluşturulacak dava dosyalarıyla daha fazla personelin atılmak istendiğini ifade etti. Hasan Palaz, Başbakan’ın ofisinde bulunan böcekle ilgili raporda tahrifat yapmasının istenildiğini açıklamış ve ardından TÜBİTAK’taki görevine son verilmişti. Palaz, kendisinin işine son verildiği 21 Şubat 2014 tarihinden sonra yaşanan gelişmelerin ve hukuksuzca yapılan muamelelerin hız kazanarak devam ettiğini kaydetti.

Son iki ay içerisinde 250'den fazla mühendis ve bilim adamının hiçbir hukuki  kriter gözetilmeksizin kurumdan atıldığını söyleyen eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, kendisinin işine son verildiği 21 Şubat 2014 tarihinden sonra  hukuksuzca yapılan muamelelerin hız kazanarak devam ettiğini belirtti. Palaz, kurumsal hafızayı temsil eden 90’a yakın üst düzey yöneticinin görevlerinden el çektirildiğini, kuruma yıllarını vermiş, tecrübeli ve yetkin 30 üst düzeyyöneticinin gerekçe dahi gösterilmeksizin hukuksuzca kurumdan atıldığına dikkat çekti. Yüzlerce çalışanın tasfiye edildiği ve uzmanlık alanlarının dışında görevler verilerek savrulduğunu ifade eden Palaz,  süreçte çalışanların baskı, mobbing ve ayrımcılığa maruz kalmaya devam ettiğini kaydetti.

Sudan bahanelerle personelden savunmalar istenerek işten atılmalara zemin oluşturulmakla yetinilmediğini ifade eden Palaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Edindiğim bilgiye göre gerçek dışı iddialarla oluşturacakları dosyaları mahkeme boyutuna taşımayı hedeflemektedirler. Son 4 aydır kurumda uygulanan baskı, dayatma ve hukuksuzluklar göz önüne alındığında oluşturulacak dava dosyasının da hukukî dayanağı olmasına gerek duyulmayacağı aşikârdır. Amaç zan altında bırakmak, algı oluşturmak, daha fazla personelin işten atılmasınısağlamak, daha önce hukuksuzca kurumdan attıkları personelin atılmalarına bahane üretmek ve kurumdaki kıyımı devam ettirmektir.”

 

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim