• BIST 9882.78
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

TÜBİTAK Şampiyonlarından Vali Demirtaş’a Ziyaret

TÜBİTAK Şampiyonlarından Vali Demirtaş’a Ziyaret
47. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında, 22-25 Mart tarihleri arasında...

47. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında, 22-25 Mart tarihleri arasında Malatya'da düzenlenen bölge finaline katılan Altınşehir Anadolu Lisesi öğrencileri, 12 dalda yapılan yarışmaya katıldıkları proje ile bölge birincilikleri elde edip, Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

Malatya'da düzenlenen bölge finallerinden büyük bir başarı elde ederek Adıyaman'ın gururu olan Altınşehir Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hatice Karabıyık, Nur Simay Saygı, Beyzanur Gündüz ile Selin Gökdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürü Türker Barış Bulduk ve okul öğretmenleri ile birlikte Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Sosyoloji, Bilgisayar, Psikoloji ve değerler eğitimi gibi alanlarda yarışmaya katılarak, farklı kategorilerdeki projelerle Malatya'da ki bölge finalinde 3 birincilik ve 1 üçüncülük elde ederek 2-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olan Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanan Altınşehir Anadolu Lisesi öğrencileri, ödül alan projelerini Vali Mahmut Demirtaş'a anlattı. Öğrencileri büyük bir ilgi ile dinleyen ve projelerle ilgili sorular yönelten Vali Demirtaş, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Malatya'da gerçekleşen TÜBİTAK bölge finalinde başarı ile dönen öğrencileri tebrik eden Vali Mahmut Demirtaş, "47.si düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında, TÜBİTAK Malatya Bölge Finali için 670 proje bölgemizden başvuruda bulunmuş olup, bu projeler arasından 100 proje ile Malatya'da gerçekleşen bölge finaline katılım sağlanmıştır. 12 dalda yapılan bu yarışmaya Adıyaman'dan 78 proje ile başvurulmuş olup, 15 proje Malatya'da ki bölge finallerinde ilimizi temsil etmiştir. Bölge Finaline katılan Adıyaman Altınşehir Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hatice Karabıyık, Nur Simay Saygı, Beyzanur Gündüz ile Selin Gökdemir, Sosyoloji, Bilgisayar, Psikoloji ve Değerler Eğitimi gibi alanlarda yarışmaya katılarak bölge birincilikleri elde etmiş ve Ankara'da yapılacak olan Türkiye Finallerinde ilimizi temsil etmeye hak kazanmışlardır. İlimize bu başarı ve gururu yaşatan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bizlerde gece gündüz demeden istikbalimizin teminatı olan çocuklarımızın daha modern ve nezih ortamlarda okuyabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Adıyaman'da her mahalleye, her sokağa ve her apartmana eğitim alanında bir kıvılcım yakarsak, bu ateşin dalga dalga büyüyeceğini düşünüyorum. Altınşehir Anadolu Lisesi öğrencilerimizin bu başarısının diğer okullarımıza da örnek olmasını diliyorum" dedi.

TÜBİTAK Şampiyonlarından Vali Demirtaş’a Ziyaret

TÜBİTAK Şampiyonlarından Vali Demirtaş’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim