• BIST 10247.75
  • Altın 2395.162
  • Dolar 32.2695
  • Euro 34.6233
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 19 °C

TÜBİTAK Desteğiyle Girişimciler İzmir Ekonomi’de Yetişecek

TÜBİTAK Desteğiyle Girişimciler İzmir Ekonomi’de Yetişecek
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), TÜBİTAK tarafından desteklenen tek vakıf üniversitesi oldu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), TÜBİTAK tarafından desteklenen tek vakıf üniversitesi oldu. Üniversite bünyesinde kurulan Teknoloji Transfer Ofisi, girişimci öğrencilere, gençlere, akademi ve iş dünyasına destek verecek, yenilikçi projelerin "ürüne" dönüşmesi için yol gösterici olacak.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, yenilikçi ürünlerin üretilmesi için teknoloji devrimini gerçekleştirmek zorunda olduklarını kaydederek, "Ofisimiz, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1601 Destek Programı kapsamında 2 yıl süreyle 800 bin Türk Lirası'yla desteklenecek ve biz de İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak, 200 bin Türk Lirası'yla katkı koyacağız. Bütçesi, 1 milyon Türk Lirası'nı bulan Teknoloji Transfer Ofisi'nde, girişimcilerle iş dünyasını bir araya getireceğiz.Bilgi aktarımından proje yazımına, sanayinin inovasyonla buluşmasına dek farklı çalışmalar yapacağız. Böylelikle, Türkiye'nin 2023 hedeflerinde İzmir'in payına düşen 100 milyar dolarlık ihracat hedefi için inovatif ürünler üretilmesinde etkili bir yapı oluşturduk" dedi.

Başkan Demirtaş, TÜBİTAK tarafından desteklenen Teknoloji Transfer Ofisi'nde yenilikçi ürünler üretecek, sanayi alanında geliştirecek gençler, girişimciler yetişeceğini vurguladı.

'TTO İLE 2023 HEDEFİNE KATKI'

Türkiye'nin 2023 yılı hedefinin 500 milyar dolarlık ihracat ve İzmir'in üstlenmek istediği payın da 100 milyar dolar olduğunu anımsatan Başkan Demirtaş, şunları söyledi:

"İzmir'de bugün ihracat potansiyeli 15 milyar dolar. Mevcut dinamiklerle giderse 2023 yılında 36-37 milyar dolara ulaşacağı bekleniyor. 100 milyar dolara çıkarmak için ciddi, inovatif, katma değeri yüksek ürünler üretilmesi lazım. Bunun için İzmir iş âleminerehber niteliği taşıyan ve üniversitemiz 28 öğretim üyesi, İzmir Ticaret Odası'nın 5 uzmanından oluşan bir ekip tarafından İzmir İş Hayatı Stratejik Planı'nı oluşturduk. Orada da, kentte ihracatın lokomotif sektörleri olarak kimya, tarım ve turizm sektörlerinin belirlendiği ortaya çıktı. Teknoloji Transfer Ofisimiz, girişimcilerimizin verimli yatırım alanı bulmaları için de yön verecek."

5 ADIMDA İEÜ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

Birinci etapta girişimcilerin, öğretim üyelerinin, öğrencilerin, iş dünyasıyla bir araya geleceği organizasyonlar yapılacak. İkinci etapda, ulusal ve uluslararası fonlardan öğretim üyeleri, öğrenciler ve girişimcilerin destek alması için projeler oluşturmasına katkı verilecek. Üçüncü etapta, üniversite sanayi işbirliğine ağırlık verecek, ürün odaklı projelerin hazırlanması, yönetilmesi ve sonuçlandırılmasında etkin rol alacak.

Dördüncü etapta, girişimcilere düşüncelerinin korunması için tescil haklarıyla ilgili destek verilecek. Beşinci etapta, girişimcilerin kendi ya da sanayi işbirliğiyle şirketlerini oluşturmaları için yol göstericilik yapılacak.

TÜBİTAK Desteğiyle Girişimciler İzmir Ekonomi’de Yetişecek

TÜBİTAK Desteğiyle Girişimciler İzmir Ekonomi’de Yetişecek

TÜBİTAK Desteğiyle Girişimciler İzmir Ekonomi’de Yetişecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim