• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

TTB: "Doğu’daki sağlık çalışanları zor şartlar altında hizmet veriyor"

TTB: "Doğu’daki sağlık çalışanları zor şartlar altında hizmet veriyor"
Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Bayazıt İlhan, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki sağlık çalışanlarının sıkıntılarını...

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Bayazıt İlhan, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki sağlık çalışanlarının sıkıntılarını aktardı. İlhan, Şırnak'ın Cizre, Silopi, Mardin'in Nusaybin, Diyarbakır'ın Sur ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde sağlık çalışanlarının büyük problemler yaşadığını kaydetti. İlhan, güvenlik problemi olan ilçeler ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamayı hatırlattı. İlhan, "Bakanlık, sağlık çalışanlarına bir hafta boyunca hastaneden çıkamayacağı, mesai sonrasında misafirhanede yatacağını açıkladı." diye konuştu.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Bayazıt İlhan, genel merkez binasında Doğu ve Güney Doğu'da sağlık çalışanların yaşadığı sıkıntıları anlattı. Sağlık Bakanlığı'nın çalışanlar ile ilgili kurallar koyduğunu aktaran İlhan, "Sağlık çalışanlarına kural koydular. "Bir hafta boyunca hastaneden çıkamayacaksınız" dediler." ifadesinde bulundu. Sağlık çalışanlarının dayanılmaz yaşam koşulları içinde çalıştıklarını vurgulayan İlhan, şöyle konuştu: "Önemli sorunlar var. Dün Sağlık Bakanlığı müsteşarı ile görüştüm. Değişik illerden, Mersin, İstanbul, Manisa'dan, Ankara'dan sıkıntılı olan yerlere hekim görevlendirmeye çalışıyorlar. Gönüllüler var mı diye sağlık çalışanlarına duyuru yapılmış. Gönüllü var mı diye sorduğumuzda bu çalışma koşullarında gönüllü nasıl bulunulur? Sağlık çalışanının can güvenliği yok, hastaneden dışarı çıkamıyor, oldukça olumsuz koşullar. Müsteşar gönüllü bulacaklarını aktardı ama biz bu konuda çok kuşkuluyuz. Bu sorunun bir an evvel çözülmesi son derece kritik."

'İNSANLAR HASTANEYE GİDEMİYOR, HAMİLELER EVLERİNDE DOĞUM YAPIYOR'

İlhan, sağlık çalışanlarının dinlenmeden çalıştığı için performanslarında düşme olacağına dikkat çekti. İlhan, sağlık çalışanları olarak bu sorunların bir an evvel çözülmesini istedi. Bölgedeki insanların çok sıkıntı yaşadıklarını anlatan İlhan, konuşmasına şöyle devam etti: "İnsanlar hastaneye gidemiyor. Hamileler evlerinde doğurmak zorunda kalıyor, kronik hastalar hekime ulaşamıyor, hastalar kontrollerini yaptıramıyor, çocukların aşıları yapılamıyor. İnsanlar bu hizmetleri alamadıkları için şehri terk etmeye başladılar. Bölgenin insansızlaştırma hali var. Türkiye'nin geleceği açısından da son derece sıkıntılı bir tablo. Bölgelerden önemli sayıda doktor, istifa tayin talebi, rapor talebinde bulunarak ayrılmaya çalıştığını biliyoruz. Sağlık çalışanlarının kendilerinin can güvenliği yok bakanlık da bunu itiraf ediyor. Eve giderken sizin can güvenliğinizi sağlayamam burada yatın kalkın diyor."

İlhan, sağlık çalışanlarının öncelikle yaşam kurtarmaya çalıştıklarını daha sonrasında yaşamlarını devam ettirmeye çalıştıklarını belirtti. İlhan, "Sağlık çalışanlarının can güvenliği kalmadı ki alacakları döner sermayeyi düşünsünler adı konmamış savaş koşullarında yaşadığımız anlaşılıyor. Bu koşullarda sağlık hizmeti vermeye çalışıyorlar, son derece ağır bir tablo." şeklinde konuştu.

TTB: "Doğu’daki sağlık çalışanları zor şartlar altında hizmet veriyor"

TTB: "Doğu’daki sağlık çalışanları zor şartlar altında hizmet veriyor"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim