• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Tskm’de Kadınlar İçin Çifte Sergi

Tskm’de Kadınlar İçin Çifte Sergi
Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi, 26 ödüle sahip dünyaca ünlü grafik sanatçısı Prof.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi, 26 ödüle sahip dünyaca ünlü grafik sanatçısı Prof. Dr. Nazan Erkmen ve geçen yıl hayatını kaybeden sanatçı Arzu Kalkavan'ın retrospektif sergisine ev sahipliği yaptı.

Maltepe Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla birçok farklı etkinliğe imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi (TSKM), ulusal ve uluslararası alanda 26 ödüle sahip dünyaca ünlü grafik sanatçısı Prof. Dr. Nazan Erkmen sergisine ev sahipliği yaptı. Öte yandan aynı salonda geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren sanatçı Arzu Kalkavan anısına, ailesi ve arkadaşlarının da katılımıyla retrospektif sergisi açıldı.

Çifte sergiye Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yanı sıra, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner ve çok sayıda davetli katıldı.

Mart ayı boyunca görülebilecek iki serginin açılışını yapan ve sergiyi gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Sanatın, birleştirici gücü çok yoğun. Bugün burada iki değerli sanatçıyı bir arada ağırlama fırsatı bulduk. Bize kendinden emin, üreten, güçlü kadınları aktaran sanatçılarımızı Maltepe'de ağırlamış olmaktan onur duyuyorum. Geçen sene aramızdan ayrılan sanatçımız Arzu Kalkavan, sanatıyla sevenlerinin ruhunda yaşayacak. Sanatçı ölmez, gerçekten bunu burada bir kez daha yaşadık" dedi.

KADIN VE YEŞİLÇAM

Arzu Kalkavan anısına açılışı gerçekleştirilen retrospektif sergi, 1990-2010 tarihleri arasında sanatçının tuval üzerine, "Kadın ve Yeşilçam" teması ile yaptığı eserlerden oluşurken; Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve illüstrasyon sanatçısı Prof. Dr. Nazan Erkmen'in çalışmaları da, "Efsanelerde Kadın ve Çocuk" temalı. İki sergi de 29 Mart tarihine kadar TSKM'de gezilebilecek.

Tskm’de Kadınlar İçin Çifte Sergi

Tskm’de Kadınlar İçin Çifte Sergi

Tskm’de Kadınlar İçin Çifte Sergi

Tskm’de Kadınlar İçin Çifte Sergi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim