• BIST 9885.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

“Tramvay Üreten Bursa, Rüzgar Türbininde De Babayiğit Çıkarabilir”

“Tramvay Üreten Bursa, Rüzgar Türbininde De Babayiğit Çıkarabilir”
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Rüzgar Türbinleri Kümelenmesi toplantısının konuğu olan TEİ Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, Bursa'nın sanayi...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Rüzgar Türbinleri Kümelenmesi toplantısının konuğu olan TEİ Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, Bursa'nın sanayi tecrübesi ve alt yapısı ile rüzgar türbini üretimi konusunda babayiğit çıkarabilecek güce sahip olduğunu söyledi.

Bursa sanayisinin farklı sektörlerde de söz sahibi olması için stratejik hamlelerini sürdüren BTSO, kümelenme organizasyonları ile firmalar arasındaki işbirliği kültürünü geliştiriyor. Firmaların yüksek teknoloji üretimine teşvik eden BTSO, rüzgar türbini imalatı noktasında Bursa'nın gücünü de ortaya çıkartıyor. Firmalar, kamu kurum temsilcileri ve akademisyenlerin de yer aldığı BTSO Raylı Sistemler Kümelenmesi Üyeleri, 2016 yılının ilk toplantısını Oda Hizmet Binası'nda gerçekleştirdi. Toplantıya TEİ Genel Müdürü Mahmut Akşit konuk oldu. Programa, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Rüzgar Türbinleri Kümelenmesi Yöneticisi Mehmet Demirci, BTSO Enerji Konseyi Yöneticisi Erol Dağlıoğlu, BTSO Çevre ve Temiz Enerji Konseyi Yöneticisi Mustafa Uysal ve sektör temsilcileri katıldı.

BTSO KÜMELENMELERİNDE 300'E YAKIN FİRMA BULUNUYOR

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinden Bursa'nın gelecekte bu unvanını koruması için stratejik sektörlerde de payını artırması gerektiğini kaydetti. Bu vizyon doğrultusunda BTSO olarak uzay havacılık savunma, raylı sistemler, rüzgar türbini sektörleri gibi birçok alanda kümelenme faaliyetlerini hayata geçirdiklerini kaydeden Umutkan, 300'e yakın firmanın kümelenme içerisinde yer aldığını söyledi. Şakir Umutkan, "Ülkemiz gelecek hedeflerine ulaşmasında iş dünyasındaki birlik ve beraberlik büyük önem taşıyor. Bizler de bu doğrultuda kümelenme faaliyetlerimiz ile firmalarımız arasındaki işbirliği kültürünü güçlendiriyoruz" dedi.

BURSALI FİRMALARA MİLRES TANITILDI

Toplantıda Bursalı firmalarla buluşan Mahmut Akşit, MİLRES Projesinin detayları ve üretim aşamaları konusunda bilgiler verdi. Milli Rüzgar Enerji Sistemleri (MİLRES) Projesinin de Koordinatörlüğünü yapan Akşit, tamamen özgün olarak tasarlanan yerli rüzgar türbini projesinde kullanılan bazı parçaların Bursa'da üretildiğini kaydetti.

'BABAYİĞİT'E İHTİYACIMIZ VAR

Türkiye'nin sanayi alanındaki mevcut kapasitesi ve geçmişe dayalı tecrübesiyle rüzgar türbini imalatı yapabilecek potansiyele sahip olduğunu kaydeden Akşit, bu alanda bir "babayiğit" çıkabileceğini dile getirdi. Bu sektörde de dünya piyasasını domine eden büyük güçlerin yer aldığını ifade eden Akşit, MİLRES Projesi'nin firmalara ayrı bir vizyon ve ufuklar kazandırdığını söyledi. Devletin desteği ile ilk defa hayata geçen proje sayesinde firmaların kabiliyetini bir kez daha görme imkanı yakaladıklarını belirten Akşit, Bursalı firmalardan da övgülerle bahsetti.

"BABAYİĞİTLERİMİZ BURSA'DAN ÇIKABİLİR"

Bursa'nın sanayi altyapısı ile önemli merkezlerden birisi olduğunu ifade eden Akşit, şöyle konuştu; "Biz projemizde bazı ağır büyük komponentlerin imalatını Bursa'da gerçekleştirdik. O nedenle milli rüzgar türbini sektörümüz gelişirken, Bursa sanayisi de bundan ciddi bir pay alabilir. BTSO liderliğinde Bursalı firmaların kümelenme faaliyetinde olmasını önemsiyorum. Bursa otomotiv ve makine sektörlerinden gelen ciddi birikimlerini ve tecrübelerini rüzgar enerjisi sektörüne çok kolay yansıtabilir. Aynı raylı sistemlerde çıkardığı gibi artık MİLRES gibi projelerin üstüne biraz daha değer katıp ticari hale getirebilecek babayiğitlerimiz, Bursa'dan çıkabilir diye düşünüyorum."

“Tramvay Üreten Bursa, Rüzgar Türbininde De Babayiğit Çıkarabilir”

“Tramvay Üreten Bursa, Rüzgar Türbininde De Babayiğit Çıkarabilir”

“Tramvay Üreten Bursa, Rüzgar Türbininde De Babayiğit Çıkarabilir”

“Tramvay Üreten Bursa, Rüzgar Türbininde De Babayiğit Çıkarabilir”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim