• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Tramvay Hattından Sökülen Ağaçlar Rehabilite Ediliyor

Tramvay Hattından Sökülen Ağaçlar Rehabilite Ediliyor
Kocaeli'de yapılacak olan Tramvay inşaatı nedeni ile sökülen ağaçlar tekrar dikilmek üzere rehabilite ediliyor.

Kocaeli'de yapılacak olan Tramvay inşaatı nedeni ile sökülen ağaçlar tekrar dikilmek üzere rehabilite ediliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım ağına ivme kazandıracağı tramvay çalışması hızla sürerken inşaat güzergahındaki ağaçlara büyük özen gösteriliyor. Ağırlıkları 1-2 ton olan ağaçlar, hiçbir zarar verilmeden sökülerek Büyükşehir Belediyesi Fidanlık Merkezi'nde rehabilite ediliyor. Adeta insan hassasiyeti gösterilen ağaçlar rehabilitasyon döneminin ardından tekrar ihtiyaç duyulan bölgelere dikiliyor

Yıllardır sanayi kenti olarak bilinen Kocaeli, Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği çevreci hizmetlerle yeşil ile mavinin bir arada yaşandığı kent haline geldi. Dikilen ağaç sayısı ile Türkiye'de önde gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli yatırımlarından biri olan Akçaray tramvay inşaatında da çevreye ve doğaya ne kadar değer verdiğini gözler önüne serdi. Tramvayın geçtiği hatlarda bulunan ağaçların hiçbirisine zarar vermeyen Büyükşehir Belediyesi, dikkatle sökülen ağaçları tekrar kullanmak üzere Fidanlık Merkezi'nde muhafaza ediyor.

Tramvay güzergahındaki ağaçlar hiçbir zarar verilmeden ve kesilmeden yerlerinden sökülüyor. Tekrar dikilmek üzere yerlerinden sökülen ağaçların bazıları 1 ila 2 ton ağırlığında olabiliyor. Özel ağaç grubuna giren bu ağaçların gövde kalınlığı ise 1 metreyi bulabiliyor. Özel ağaçlar diğer sökülen ağaçlar gibi dikkatlice yerinden alınıp budama işlemine geçiliyor. Budaması yapılan ağaçlar yaşlarına ve kalınlıklarına göre taşınıyor.

Özenle taşınıp Büyükşehir Belediyesi Fidanlık Merkezi'ne getirilen ağaçlar boyutlarına göre önceden açılan çukurlara dikiliyor. Ağaç dikme makinaları ile dikilen ağaçlar yeni yerinde sağlıklı bir şekilde yaşaması için toprak düzenleyicisi ve gübre ile kaplanıyor. Hava boşluklarının oluşabilmesi ve adapte olabilmesi için sürekli gözlem altında tutuluyor. Adeta bir insan gibi rehabilitasyona tutulan ağaçlar, 1 yıl boyunca bekletiliyor. Bir yıl sonunda rehabilitasyonunu tamamlayan ağaçların ihtiyaç duyulan bölgelere yeniden dikimi sağlanıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim