• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Trakya Bölgesi’ne 15 Milyon TL Destek

Trakya Bölgesi’ne 15 Milyon TL Destek
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, 2016 yılında yapılması planlanan projeler ve çalışmalar hakkında bilgi vererek, yaklaşık 15 milyon...

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, 2016 yılında yapılması planlanan projeler ve çalışmalar hakkında bilgi vererek, yaklaşık 15 milyon TL desteği Trakya Bölgesi'ne aktaracaklarını bildirdi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kırklareli/ıyd bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısında, Trakya Kalkınma Ajansı'nın faaliyetleri hakkında gazetecileri bilgilendirdi. 2016 yılında yapılması planlanan projeler ve çalışmalar hakkında bilgi veren Şahin, "Teknoloji, innavasyon, argenin yakalanma noktasında olsun Dünya ile rekabet edilebilir seviyeye getirmek için kalkınma ajansı olarak arkadaşlarla beraber elimizden gelen destek ve gayreti veriyoruz. Kırklareli Türkiye'nin en iyi enerji boğazı denilen yerden geçtiğinden dolayı bu alanda özellikle holding ve yatırımcıların rüzgar santrali ve enerji yatırımları var. Biz dedi ki, bu gayrete bu yapılan işlere nasıl bir katkımız olabilir? Maddi ve manevi olarak, nasıl hızlandırabiliriz, daha nasıl etkin hale getirebiliriz diye bu sorunun giderilmesi noktasında Kırklareli Üniversitemiz, Namık Kemal Üniversitemiz, Trakya Üniversiteleri çalışıyor" diye aktardı.

Kariyer merkezlerinin kurulduğunu ve teknoparklarında kurulmaya çalıştığını ifade eden Şahin, "Üniversite sanayi iş birliği yapılmaya çalışılıyor. Ama buna bizim de bir yerden kalkınma ajansı olarak nasıl bir katkınız olabilir dendi. Bu sorunun giderilmesi noktasında bu proje yazıldı. İnşallah üç üniversitemize kariyer merkezleri kurulanlar varsa, onların kuvvetlendirilmesi kurulmayanlar varsa kurulması noktasında yardımcı olmak. Yaklaşık 1-2 milyon TL'lik ekipmanlar alınacak. Bu konsepte yaklaşık 20 ay boyunca 5 arkadaşımız Trakya Bölgesi'nde yaşayacaklar ve devamlı üniversiteleri ziyaret edecekler. TSO'larla çalışma yapacaklar, borsamızla çalışma yapacaklar, İŞ-KUR ile çalışma yapacaklar. Kariyer merkezleri öğrencilerimizi iş hayatına hazırlayacaklar. İlk defa Türkiye çapında 12-13 milyon TL'lik ve 20 ay boyunca insan kaynaklarının, üniversitelerinin iş dünyasıyla buluşma noktasında yapılan en büyük çaptaki proje. Türkiye de daha önce hiç böyle proje yapılmamış, bölgesel çapta. Tüm üç ili, üç üniversiteyi, üç tane TSO'yu, İŞKUR'u kapsayacak çapta Türkiye de yapılan ilk proje bu. Türkiye de ilk defa bunun gibi bu büyüklükteki bir derinlemesine 800 firmaya gidilecek birebir görüşme yapılacak, raporlanacak üniversite içinden 4-5 insan bu işte çalışacak" dedi.

"YAKLAŞIK 15 MİLYON TL DESTEĞİ TRAKYA BÖLGESİ'NE AKTARACAĞIZ"

Maddi destek ve hibe destek verdiklerini belirten Şahin, "Geçen sene 14 milyon TL artı 5 milyon TL, vereceğimiz paraları alıp Trakya Bölgesi'ne aktarmak istiyoruz. Destek programlarına haftaya çıkıyoruz, haftaya çıktığımız zaman yaklaşık 15 milyon TL desteği Trakya Bölgesi'ne aktaracağız. Türkiye de ilk defa girişimcilik ekosistemi kurduk ve geçen sene başlattığımız proje kapsamında yaklaşık 300 tane gencimiz, KOBİ'lerden mühendislerimiz, fabrikalardan mühendislerimiz geldiler başvuru yaptılar. Biz onların arasından 30 tane gencimizi seçtik ve eğitim programına aldık" ifadelerini kullandı.

"HER İLDEN 1 GENCİMİZİ EN BAŞARILI BİR GENCİMİZİ AMERİKA'DAKİ CALİFORNİA DA SLİKON VADİSİNE GÖNDERECEĞİZ"

Şahin, Her ilden 1 gencimizi en başarılı bir gencimizi Amerika'daki California da Slikon Vadisi'ne göndereceğiz. Orada 15 gün boyunca, Google de, Microsoft vs yerlerde bu arkadaşları eğitime göndereceğiz. Bankaya yatırmada biraz girişimci ol, risk al diye Kırklarelili kardeşlerimize, gençlerimize, beyinlerimize hitap etmek bu önem verdiğimiz bir proje. Güdümlü proje, Kırklareli bölgesine fuar ve kongre merkezi kuracaktık. Bu fuar ve kongre merkezini inşallah şimdi yer teslimini aldık ihaleye çıkacağız. Altıncı aydan itibaren de inşaata başlamış oluruz diye düşünüyoruz. 2017'nin sonuna doğru da inşaat bitmiş olur. Yaklaşık 7-8 milyon bir proje" şeklinde bilgi verdi.

Öte yandan, toplantıya yurt dışından gelen katılımcılardan olan takım lideri David Pearson, kariyer rehberlik danışmanlığı uzmanı Kirsten Larsen, eğitim uzmanı Besim Durgun, bilgi teknoloji uzmanı Haluk Saran katıldı.

Trakya Bölgesi’ne 15 Milyon TL Destek

Trakya Bölgesi’ne 15 Milyon TL Destek

Trakya Bölgesi’ne 15 Milyon TL Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim