• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Trabzon’da İstihdam İçin Koordinasyon Ve Eğitim Projesi Yerel Medya Semineri

Trabzon’da İstihdam İçin Koordinasyon Ve Eğitim Projesi Yerel Medya Semineri
İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) Yerel Medya Semineri Trabzon'da yapıldı.

İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) Yerel Medya Semineri Trabzon'da yapıldı.

Dezavantajlı bireylerin istihdam edilmesinin önündeki engelleri ortadan kaldırmak ve daha kolay şekilde istihdam edilebilmelerini sağlamak hedefiyle yürütülmesine başlanan İSKEP Projesi kapsamında 10 ilde, 12 belediye ile birlikte "Toplumda Dezavantajlılığa Yönelik Algı Araştırması" Trabzon'da bir otelde gerçekleştirildi.

Seminerde söz alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, proje hakkında bilgi vererek "Ağustos 2014 yılı itibariyle başlamış olan İSKEP istihdam için Eğitim ve Koordinasyon Projemiz, sonlanmak üzere ve kalıcı bir ofis haline gelmektedir. Bu zamana kadar yapılanlar, projenin Ankara'daki Bakanlık nezdindeki açılışından sonra, bir çok çalıştay, bilgilendirme toplantısı ve etkinlikler yapılmıştır.Proje tarafından yazılmış ve sürdürülebilir hale gelmiş olan MDİS yazılım sistemine 900 dezavantajlı birey kayıt edilmiştir. Bu bireyler, projemizin amacına uygun çalışabilir durumda şiddet gören kadınlar, yoksullar ve engelli bireylerdir. Kayıtların oluşturulması esnasında 2 bin 735 kişi ile görüşme sağlanmıştır. Kayıt altına alınmış olan bireylerin tamamının İŞKUR kayıtları yapılmıştır. 116 Dezavantajlı birey çalışma hayatına kazandırılmıştır. 100 Dezavantajlı birey iş eğitimi olan "Oryantasyon" Eğitimlerimizden yararlanmıştır. 28 Dezavantajlı birey Girişimcilik Eğitimlerimizden yararlanmış olup, 16 girişimcimiz iş yeri açma başvurularını İSKEP uzmanının koçluğunda yapmış bulunmaktadır" dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Akkaya, "2015 Nisan ve Temmuz aylarında 2 adet yerel medya semineri düzenledik. Kurulan İSKEP ekibine 2 koordinatör haricinde 12 Belediye personelini içine alan 4 adet Modül "Sosyal içerme ve iletişim" dersleri aldırılmıştır. Belediyemizde 8 Mart 2015 "Dünya Kadınlar Günü" konferansı ve 2016 yılı itibariyle "360 Derecede Engellilerle İletişim" konulu seminerler, düzenlenmiştir. Toplamda 625 kişi katılım sağlanmıştır. Dezavantajlı bireylere yönelik meslek kazandırma kapsamında 30 biriye meslek edindirme kursu verilmesi için tespitlerimiz tamamlanmıştır. 200 dezavantajlı biriye Temel Bilgisayar Eğitimleri verilmeye başlanmıştır. 100 dezavantajlı bireyle ayrı ayrı zamanlarda Grup rehberlik ve oryantasyon eğitimi faaliyetleri yapılmıştır" diye konuştu.

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin de İSKEP Projesi ve TBB hakkında bilgilendirme yaptı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin eş finansman sağladığı projenin yararlanıcısı Türkiye Belediyeler Birliği olduğunu belirten Şahin, "Dezavantajlı grupların istihdam edilebilirliklerinin artırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik bir model geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen istihdam için koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) Altındağ, Şanlıurfa, Bursa, Diyarbakır, Kayseri, Trabzon ve Van Büyükşehir Belediyeleri; Kars ve Kahramanmaraş Belediyeleri le Ankara-Keçiören, Ankara Altındağ, Bursa-Yıldırımlar ve Mersin-Toroslar ilçe belediyelerinde eş zamanlı olarak yürütülmektedir. İstihdam için koordinasyon ve Eğitim Projesi, dezavantajlı grupların (engelliler, aile içi şiddet mağduru kadınlar, eski hükümlüler, Roman vatandaşlar, gecekondu bölgelerinde yaşayan dahil yoksul ve yoksullaşma riski ile karşı karşıya kalan kişiler, çalışan çocukların aileleri, madde bağımlıları) istihdam edilebilirliklerinin artırılması için bir uygulama modeli gelişmesini sağlamak amacıyla Ağustos 2014'da başlamıştır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin eş finansman sağladığı projenin yararlanıcısı Türkiye Belediyeler Birliği'dir. Proje kapsamında, Türkiye Belediyeler Birliği'nin denetim ve rehberliğinde, katılımcı belediyelerde, dezavantajlı bireylerin işgücü piyasasına sürdürülebilir bir şekilde entegrasyonlarının sağlanmasına katkıda bulunmak hedeflenmektedir" şeklinde konuştu.

Toplantıda İSKEP Halkla İlişkiler Medya Uzmanı Nihal Togo'da toplumda dezavantajlılığa yönelik algı araştırmaları sonuçlarıyla ilgili bir sunum yaptı.

Trabzon’da İstihdam İçin Koordinasyon Ve Eğitim Projesi Yerel Medya Semineri

Trabzon’da İstihdam İçin Koordinasyon Ve Eğitim Projesi Yerel Medya Semineri

Trabzon’da İstihdam İçin Koordinasyon Ve Eğitim Projesi Yerel Medya Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim