• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Toplumsal Cinsiyet Tartışıldı

Toplumsal Cinsiyet Tartışıldı
Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından "Toplumsal Konu Cinsiyet" başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından "Toplumsal Konu Cinsiyet" başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Rektörlük Çalıştay Salonu'nda gerçekleştirilen programa; Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Selami Yıldız, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şule Ay ile öğrenciler katıldı.

Kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarına ilişkin istatistikler paylaşarak sunumuna başlayan Yrd. Doç. Dr. Şule Ay, biyolojik cinsiyet ve toplumsal cinsiyet kavramlarını açıklayarak sunumuna devam etti. Yrd. Doç. Dr. Ay, "Biz biyolojik cinsiyetle kadın ve erkeklerin doğuştan gelen biyolojik, fizyolojik ve genetik özelliklerini kastediyoruz. Toplumsal cinsiyet ise sonradan öğrenilmiş, toplum içinde sosyal ve kültürel yapının etkisiyle kazanılmış, zaman ve mekana göre değişiklik gösteren özelliklerdir" dedi.

Ülkemizdeki tüm üniversitelerde toplumsal cinsiyet dersinin ilk yıl seçmeli, sonraki yıllarda ise zorunlu ders haline getirildiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Şule Ay, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için uluslararası birçok anlaşmanın imzalanarak önemli kararlar alındığını ve Türkiye'nin de bu kararların alınmasında her zaman ilk imzayı atan ülkeler arasında olduğunu vurguladı.

2011 yılında imzalan İstanbul Sözleşmesi ile tüm illerde bütün kurumlarla bir yapılanmaya gidildiğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Ay, illerde Kadın Hakları Koordinasyon Kurullarının faaliyete geçtiğini sözlerine ekledi. Yrd. Doç. Dr. Şule Ay, Valilikler başkanlığında Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinasyonuyla tüm kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı programlar düzenlendiğinin ve iller çapında eylem planlarının oluşturularak önemli kararlar alındığının altını çizdi.

Konferansın sonunda, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Selami Yıldız tarafından Yrd. Doç. Dr. Şule Ay'a teşekkür belgesi takdim edildi.

Toplumsal Cinsiyet Tartışıldı

Toplumsal Cinsiyet Tartışıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim