• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Topbaş'a 'Sarıgül' sloganlı karşılama

Bazı vatandaşlar, "Kazanan İstanbul", "İstanbul aşığı Kadir Topbaş" pankartını açarak, "Sarıgül evine büyükşehir senin neyine" şeklinde slogan attı.

Topbaş, büyükşehir belediye başkanlığına yeniden aday gösterildikten  sonra ilk cuma namazını Fatih Camisi'nde kıldı.

Namazın ardından Saraçhane'deki belediye binasına geçen Topbaş'ı,  personel, meclis üyeleri ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.
Bazı vatandaşlar, "Kazanan İstanbul", "İstanbul aşığı Kadir Topbaş"  pankartını açarak, "Sarıgül evine büyükşehir senin neyine" şeklinde slogan attı.

Burada kurulan kürsüde konuşan Topbaş, kendisi için bu karşılamanın  sürpriz olduğunu ifade ederek, medeniyetlerin beşiği, kıtaların buluştuğu ve  bütün geçmişteki liderlerin hedefi noktasına gelmiş İstanbul'a 10 yıldan beri  hizmet etmekten gurur duyduğunu söyledi.

"Peygamber efendimiz tarafından müjdelenmiş, gerçekten dünyanın gıpta  ile baktığı, hayran kaldığı bu şehirde yaşamak bir ayrıcalık aynı zamanda ciddi  bir sorumluluktur" diyen Topbaş, mesai arkadaşlarıyla İstanbulluların verdiği bu  sorumluluğu yerine getirmek için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.

Topbaş, "Yine İstanbul sevdalısı Başbakanımıza, siyasi partime ve  İstanbulların kamuoyu yoklamalarında gösterdiği vefa duygusuna, hizmetimizin  karşılığı olarak bize gösterdiği kamuoyu yansımalarına teşekkür ediyorum. Uzun  çalışmalar sonucunda tabii ki Türkiye'nin siyasi hayatının merkezi sayılan bu  güzel şehrin belediye başkanlığı çok önemliydi. Sadece Türkiye'ye karşı değil,  dünyaya karşı sorumlu olan bu şehirde yönetici tespit etmek biraz hassasiyet  isterdi. Sayın Başbakanımız ve mesai arkadaşlarım, partimizin üst konumdaki  yöneticilerine özellikle teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

"İstanbul'u biz biliriz"

Kadir Topbaş, hedeflerinin İstanbulluların güven duygusunu almak,  seçimlerde buna layık olduklarını göstermek ve bunun dışında yetki almak olduğunu  ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstanbul'u biz biliriz, İstanbul da bizi bilir. Bu kentin hafızası  bizde, bu kente hizmet etmenin gururunu yaşamaktayız. İstanbul tesadüflere terk  edilemez, İstanbul maceralara sürüklenemez, 'İstanbul ne olursa olsun denemez',  böyle bir şehir. Bu şehir, aşk ister, sevda ister, bir emanetin ne olduğu  duygusunu bilen ister, bu hassasiyetle çalışacak, görevi taşıyacak insanlar  gerekir.

Geçmişi gayet iyi hatırlıyoruz. 1994 yılı öncesi suları akmayan, hava  kirliliğinden nefes alınamayacak dereceye gelen hatta kalp hastalarına dışarı  çıkması yasaklanan, çöp yığınlarından geçilemeyen İstanbul'dan, bugün 2050  projelerini dahi konuşabileceğimiz, su sıkıntısı olmayan, suyu içilebilen, hava  temizliği Avrupa kriterlerinin çok ötesinde olan, tertemiz çevresiyle yapılan  yatırımlarla dünyanın gözünü kamaştıran bir şehirdeyiz. Bunlar kendiliğinden  olmadı, olsaydı zaten geçmişte olurdu. İstanbulların bize emanet ettiği bütçeyi  de doğru kullanmak suretiyle sorunları birbir çözüyoruz. Bunu sadece biz çözeriz,  çünkü sevdamız var. Geçmişte bir söz kullanmıştım ve zülfiyare dokunmuştu 'Boş  tenekenin sesi çok çıkar' demiştim. Biz iş yapıyoruz, hizmet üretiyoruz."

"İstanbul'u kıskanılan bir kent haline getireceğiz"

Topbaş, yeniden aday gösterilmesini değerlendirirken, "İnanıyorum ki  partimin tekrar beni aday göstermesiyle birlikte İstanbulların da vereceğe  desteğe inanıyorum ve 2019'a vardığımız zaman bu kürsüde veda ederken çok şeyler  söyleyeceğiz ve göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Görevi 2019'da sona erdiğinde İstanbul'a yaptıklarından gurur  duyacağını ve İstanbulluların hayır duasıyla hayatını devam ettireceğini dile  getiren Erdoğan, "Siyaset iki şey için yapılır; ya idealiniz ya da menfaattiniz  için. Bizim bir idealimiz var; bu şehri hak ettiği yere ve diğer şehirlerin  kıskandığı bir kent haline getirmek. Dünyanın gelişmiş şehirleri İstanbul'u  kıskansınlar istiyorum" diye konuştu.

"Yakında açıklayacağımız büyük bir projemiz var"

Çok konuşarak ve üreterek kendilerinden bahsettirmek istediklerini  belirten Topbaş, yapamayacakları hiçbir şeyi söylemediklerini ve söyledikleri  hiçbir sözü yerde bırakmadıklarını vurguladı.

İstanbulların boş vaadlerle aldatılamayacak kadar fesaset sahibi  olduğunu dile getiren Topbaş, birçok projeleri bulunduğunu belirtti. Kadir  Topbaş, sözlerini şöyle tamamladı:
"Metrolar başlı başına büyük bir olay, çevreyle ilgili büyük  projelerimiz var. İstanbul suyu ile ilgili ayrı bir projemiz var ama yakın  gelecekte güzel bir projeden bahsedeceğiz. Bir çoğunun aklı yetmeyecek, hayali  yetişemeyecek, şaşıracaklar, hayretler içerisinde kalacaklar. Gerçekten büyük bir  proje daha geliştirdik, onu da zamanı gelince açıklayacağız. Zabıta ve  itfaiyemizde taşeronda bulunan arkdaşlarımızla ilgili elimizdeki kadrodan  sözleşmeli kadroya geçebilecek ve kriterlere erişmiş 693 kardeşimizi de  sözleşmeli olarak alacağız, bu talimatı verdim. 3. dönemde birlikte olacağımıza  yürekten inanıyorum ve İstanbulların vefa duygusuna inanıyorum. Kim ne derse  desin, hangi türlü entrika çevirse çevirsinler. Bizim evvelallah Rabbimiz ve  milletimiz var. İnanıyorum ki sizlerin desteğiyle bu başarıya birlikte  erişeceğiz."

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim