• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

TOKİ Başkanı Örnek Projeyi İnceledi

TOKİ Başkanı Örnek Projeyi İnceledi
TOKİ Başkanı Mehmet Ergun Turan, Manisa'nın Yunusemre ilçesinde yapımına başlanan Akgedik toplu konutlarının TOKİ'nin yeni dönem vizyonunu yansıtacağını...

TOKİ Başkanı Mehmet Ergun Turan, Manisa'nın Yunusemre ilçesinde yapımına başlanan Akgedik toplu konutlarının TOKİ'nin yeni dönem vizyonunu yansıtacağını ve TOKİ'deki dönüşümün başlangıcı olacağını kaydetti.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergun Turan, ilk etabı bin 101 konut, 39 ticaret merkezi, bir camiden oluşacak olan toplamda 5 bin 500 konutun yapılacağı Yunusemre ilçesi Akgedik bölgesindeki inşaat alanında incelemelerde bulundu. TOKİ Başkanı Turan'a, AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber, İsmail Bilen, Murat Baybatur, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Başkan Yardımcıları, TOKİ daire başkanları ve ihaleyi alan firma yetkilileri eşlik etti. Akgedik'te yapımına başlanan toplu konutlar öncesi yaşanan bazı sorunları aştıklarını ve artık sorunsuz bir şekilde yollarına devam ettiklerini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Bazı sorunlar vardı yol güzergahı ve oradaki kamulaştırmalarla ilgili. Vatandaşın kamulaştırma sahasında yol sahasında kalan evlerle ilgili sorunların hepsini çözdük, çözmeye de devam ediyoruz. Köylümüzle ilgili hiçbir sorunumuz yok. Onları mutlu edecek en güzel çareleri, tedbirleri vatandaşımızla beraber alıyoruz. Bu arada Devlet Su İşleriyle ilgili, büyükşehirle ilgili, diğer kamu kurumlarıyla ilgili, OSB ile ilgili bütün kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Onlardan da güzel dönüşler aldık. Şuanda hiçbir sorun gözükmüyor. İnşallah temel atma aşamasına en kısa zamanda getireceğiz. Sizlerle beraber burada güzel bir temel atacağız. Vatandaşımızın bizde isteği şu; "Sayın başkanım kuralarımızı ne zaman çekeceksiniz?" Burada bunu da en kısa zamanda temel atmadan sonra müjdeyi de alırsak önümüzdeki günlerde temel atalım. Hep beraber bu işi devam edeceğiz. Sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

TOKİ'NİN YENİ DÖNEM VİZYONU

Akgedik'te ilk etabına başlanan konutların bir toplu konut olmadığını, yeni bir şehir olduğunu kaydeden TOKİ Başkanı Ergun Turan ise, projenin bir ölçekte yapılan çok modern, geçmişle geleceği buluşturan yeni bir şehir ortaya çıkaracağını söyledi. Projenin TOKİ'nin dönüşümünü simgeleyen ilk proje olmasının da önemli olduğunu kaydeden Turan, "Burada 25-30 bin kişi yaşayacak. Yeni bir Manisa için yeni bir şehir merkezi oluşmuş olacak. Onun için çok ciddi bir ekiple, şehir plancısından, sosyoloğuna, mimari ekibine geniş bir ekiple çalıştık. Gerçekten bu proje Toplu Konut İdaresi'nin de yeni dönem vizyonu açısından çok önemsediğimiz projelerden bir tanesi. Ben daha şantiye başlamadan önce araziyi üçüncü seferdir bu Akgedik bölgesine geliyoruz. Çünkü yüzyıllar boyunca yaşayacak bir bölge inşa ediyoruz. Burada 3-4 yıl sonra bir yaşam olacak ve yüzyıllar boyunca artık bizden sonrada burası bir yaşam merkezi haline dönecek. Sayın Başkanımız, biz gelemeden bizim yapmamız gereken bazı işleri, bizim uzun zamanda yapacağımız işleri bizim önümüzden her seferinde açarak, vatandaşlarla olan sorunları da çözerek getirdi. Akgedik köyündeki insanlarımız açısından da yarın burası çok önemli. Onlara da iyilikler getirecek bir konudan başkanımız bize bahsetti. İnşallah başkanımız oradaki vatandaşlarımız için de bir çalışma yapacak" diye konuştu.

İKİNCİ ETAP PROJESİ HAZIR

Manisa'ya geniş bir ekiple geldiklerini kaydeden Turan, "Hafta sonu olduğu için biz yarın Manisa-İzmir bölgesinde çalışmalarımız var. Onları geziyoruz. Başkan yardımcılarımız, daire başkanlarımız, proje daire başkanlarımız buradayız. Burada şuanda birinci etap başladı. İkinci etabımızı da hazırladık. Hemen şubat, mart ayı gibi inşallah bin konut civarında yine bir konut daha ihale ediyoruz. Onu biraz geç tutmamızın sebebi de yol açılmasını beklediğimiz için. Yol açılsın ki aşağıdaki köylü vatandaşlarımız bu kadar yoğunluğu kaldıramayabilirler. Çünkü çok ciddi bir manada çalışma olacak. İnşallah bu yaz geçmeden de 3'üncü etabı ihale etmiş olacağız" dedi.

DÖNÜŞÜMÜN BAŞLANGICI

Projenin sadece Manisa ve Yunusemre'ye değil bundan sonra Türkiye'ye de bir örnek teşkil edeceğini anlatan Turan, "Bizim TOKİ açısından da bu proje bir dönüşümün başlangıcı olacak projelerden bir tanesi. Hem Manisa'daki halkımıza hem Yunusemre'deki halkımıza iyilikler güzellikler getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

ŞEHZADELER'E MÜJDE

Yunusemre Belediyesi'nin ardından Şehzadeler Belediyesi ile de toplu konutlar için görüşmeler yapıldığını kaydeden Turan şunları söyledi:

"İnşallah Yunusemre'de başardığımız işi inşallah birkaç hafta sonra Şehzadeler ilçemizde de büyük müjdeler vereceğiz. Biz inanarak bir şey söylüyoruz. Akgedik'in maketi benim odamda duruyor. Akgedik'in maketi odamdaki en önemli maketlerden biri. Biz birkaç yıl sonra bu bölgede bırakın asfaltı, köyü Akgedik Türkiye'ye marka olacak. Asfaltı da ona göre olacak, yolu da ona göre olacak. Birkaç yıl sonra burası bambaşka bir yer olacak. Burası 6 mahallesi olan bir yer. 6 mahallenin içinde camisi, okulu, meydanı, ufak alışveriş yerleri bir de o meydanların buluştuğu bir üst merkezi olan kamu binalarının olduğu, ana caddeleri olan bir yer olacak. Burası klasik bir toplu konut bölgesi değil. Burası bir yaşam alanı bir şehir merkezi."

TOKİ Başkanı Örnek Projeyi İnceledi

TOKİ Başkanı Örnek Projeyi İnceledi

TOKİ Başkanı Örnek Projeyi İnceledi

TOKİ Başkanı Örnek Projeyi İnceledi

TOKİ Başkanı Örnek Projeyi İnceledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim