• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Tokat’ta Kooperatif Binası Temeli Törenle Atıldı

Tokat’ta Kooperatif Binası Temeli Törenle Atıldı
Tokat'ta 630 metrekare oturum alanı 5 bin metrekare kapalı alanı olacak olan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi binasının temeli törenle atıldı.

Tokat'ta 630 metrekare oturum alanı 5 bin metrekare kapalı alanı olacak olan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi binasının temeli törenle atıldı.

Hızarhane Caddesi'nde düzenlenen temel atma törenine Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Yusuf Beyazıt, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat ile esnaf ve sanatkarlar katıldı. Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, temel atma töreninde yapmış olduğu konuşmasında 159 metrekare olan kooperatif binasını 630 metrekare oturum alanına çıkararak 5 bin metrekare kapalı alanda inşaat temeli atmak için bir araya geldiklerini kaydetti. Dükkanlar ve içresinde 47 adet 1+1 iş yerinin değerlendirildiğinde Türkiye'nin akarı en güçlük kooperatifi olacaklarını ifade eden Başkan Aydoğan, emeği geçenlere teşekkür etti. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise toplumun bel kemiği olarak tabir ettiği esnafın önemine dikkat çekerek, "Esnaflar topluma yön veren örnek olan insanlar. Esnaf güçlü olursa toplum güçlü olur. Esnaf rahat olursa rahat ederse toplumda rahat olur toplumda rahat eder" dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ise kooperatif binasının esnaf ve sanatkara hayırlı olmasını diledi. Ülkenin en dinamik kesimi olan esnafın Türkiye'nin önüne konulan engelleri kaldırma noktasında önemli bir görev üstleneceğini ifade eden Aslan, "Bu ülkenin birliği, dirliği, kardeşliği noktasında emek verecek dinamik bir kesim oluşturacak olan esnaflarımızın yürekliliğinin devamını diliyorum. Türkiye belirli bir bölgesinde iç savaş çıkarma çabalarına öncelikle o bölgede yaşayan insanlarımızın nasıl direndiklerini ve bu ülkenin bölünmesine karşı kendi hayatlarını ortaya koyarak karşı durduklarını görüyoruz. O yüzden her türlü baskı ve şiddete karşı kendi yerleri ve yurtlarından PKK faşizmine karşı direnen o bölgedeki bütün insanlarımıza teşekkür borçluyuz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kurbanlar kesilerek dualarla kooperatif binasın temeli törenle atıldı.

MALİ GENEL KURULU YAPILDI

Kooperatif binası temel atma töreni sonrasında Yeşil Vadi Sosyal Tesislerinde Tokat Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Mali Genel Kurulu yapıldı. Bölge Birliği Başkanı Vedat Canbek'in divan başkanlığında düzenlenen kongreye AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, oda başkanları, daire müdürleri ile esnaflar katıldı. Kongrede konuşma yapan Başkan Aydoğan, kooperatifin 52 milyon 500 bin TL. gibi bir plasmana ulaşmış bulunmak olduğunu kaydetti. Hiçbir esnafın tefecinin kapsına gitmesine müsaade etmeyeceklerini ifade eden Başkan Aydoğan, "Hiçbir talebi geri çevirmedik şartları uygun olan her talebe anında mukabele ettik. Ancak zaman zaman belki az sayıda da olsa ortağımıza hayır demek durumunda kaldık. Bizim için en zor olanı sıkıntılarla mağdur bir esnaf kardeşimizin kredi talebine, kooperatifimizin takip oranı yüksek kredi kullandıramıyoruz demektir. Bunu dememek için Kooperatifimizin sağlıklı yaşayabilmesi ve siz vefakar dostlara kesintisiz hizmetini devam ettirebilmesi için bazı kurallara hep birlikte uymak zorundayız. Özellikle ipoteklerde gereken kolaylıklar gösteriliyor ancak bazen yetersiz ipotekle yüksek meblağlar talep ediliyor, böyle durumlarda istemeden hayır demek durumunda kalıyoruz. Arkadaşlar bir kere daha kooperatifimizin en yüksek kurulu olan sizlerin huzurunda diyoruz ki ipotekler talep edilen miktarı karşılamak zorundadır. Biliyorsunuz masraf olmasın diye alınacak ipotek ve rehinlerde ekspertiz yaptırmıyoruz. Biliyoruz çok zor kazanıyorsunuz bir kuruşunuz zayi olmasın tek kuruşunuz boşa gitmesin diye senet protestolarını da kaldırdık ve bu riski de yönetim olarak biz üstlendik" şeklinde konuştu.

Kongrede gelir gider tablosu ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından oy birliği ile mali kongre gerçekleşti. Kongrede Başkan Aydoğan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'na desteklerinden dolayı plaket takdim etti.

Tokat’ta Kooperatif Binası Temeli Törenle Atıldı

Tokat’ta Kooperatif Binası Temeli Törenle Atıldı

Tokat’ta Kooperatif Binası Temeli Törenle Atıldı

Tokat’ta Kooperatif Binası Temeli Törenle Atıldı

Tokat’ta Kooperatif Binası Temeli Törenle Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim