• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Risk yönetiminde sigorta vazgeçilmezimiz”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Risk yönetiminde sigorta vazgeçilmezimiz”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Risk yönetiminde sigorta vazgeçilmezimiz" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Risk yönetiminde sigorta vazgeçilmezimiz" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu her yıl mayıs ayının son haftasında, ülke genelinde sigorta bilincinin artırılması amacıyla çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği "Sigorta Haftası'nı kutladı. Yayımladığı kutlama mesajında riskleri sigortaya devredip, daha fazla çalışarak işleri ve ekonomiyi büyütmeye odaklanmak gerektiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu şu ifadelere yer verdi:

"Hayatın her alanındaki riskleri yönetebilmek için sağlıklı bir sigorta sistemine gereksinim duyuyoruz. Küresel ısınma, katastrofik risklerdeki artış, yaşlanan nüfus, bölge ülkelerdeki istikrarsızlık ve hızla gelişen teknoloji sigorta ürünlerine olan ihtiyacımızı daha da artırdı. Artık, sadece arabamızı, evimizi ve iş yerimizi sigorta ettirerek kendimizi tam olarak güvence altında görmemiz mümkün değil. Bireysel olarak, araç ve konut sigortasının yanı sıra, hayat sigortamızı, ferdi kaza ve sağlık sigortamızı da yaptırmamız gerekiyor. Daha karmaşık hale gelen ekonomide ise işletmelerin faaliyet alanlarına göre özel olarak tasarlanmış sigorta türlerine yönelmeleri gerekiyor. Bugün, tüm işletmelerin geleneksel iş yeri ve ürün sigortaları ile birlikte, alacak sigortalarına, ihracat sigortalarına ve çeşitli sorumluluk sigortalarına da ihtiyaçları var.

Ülkemiz sigortacılık sektöründen beklentimiz Türk iş alemine ve tüm vatandaşlarımıza ihtiyaç duydukları teminatları makul fiyatlarla sunmalarıdır. Ülkemiz sigortacılık sektörü üzerine düşen sorumluluğu yerine getirebilecek güç, tecrübe ve liyakate sahiptir. Bizlerin de, risklerimizi sigortaya devredip, daha fazla çalışıp işlerimizi ve ekonomimizi büyütmeye odaklanmamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Birliğimiz nezdinde örgütlenen sigorta acenteleri ile sigorta eksperleri başta olmak üzere, tüm iş aleminin, sektörde görev yapan tüm çalışanların ve vatandaşlarımızın Sigorta Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim