• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Tıpta İnovasyon Buluşmalarının Bu Yıl İkincisi Düzenlenecek

Tıpta İnovasyon Buluşmalarının Bu Yıl İkincisi Düzenlenecek
Sanko Üniversitesi tarafından düzenlenen Tıpta İnovasyon buluşmalarının ikincisi bu yıl gerçekleştirilecek.

Sanko Üniversitesi tarafından düzenlenen Tıpta İnovasyon buluşmalarının ikincisi bu yıl gerçekleştirilecek. Kongreye 17 yerli ve yabancı bilim adamının konuşmacı olarak katılacağı açıklandı.

Sanko Üniversitesi tarafından "Bilim, eğitim ve sağlık hizmetinde SANKO farkı" sloganıyla başlayan akademik ve bilimsel çalışmalar Tıpta İnovasyon Buluşmaları isimli uluslararası kongre ile sürüyor. İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen kongrenin ikincisi ise 5-7 Sayıs tarihleri arasında yapılacak.bu yılki alt başlığı "Tıp ve Biyolojik Bilimlerde İnovasyon" olarak belirlenen kongreye geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da, alanında dünyada isim yapmış yurt içi ve yurt dışından 17 bilim insanı konuşmacı olarak katkı sağlayacağı duyuruldu. Kongrede konuşmacılar, genetik biliminin dünü ve bugünü, kanser gelişiminde ve tedavisinde DNA tamirinin önemi, tıp alanında teknoloji ve girişimcilik, diyabet tedavisinde yeni yaklaşımlar, yeni kanser ilaçlarının geliştirilmesi, gen ve kök hücre tedavileri, kriminal genetik, bireyselleştirilmiş tıp ve daha pek çok konuda deneyimlerini katılımcılarla paylaşma fırsatı bulacağı belirtildi.

2 AYRI KURS İLE BAŞLAYACAK

Katılımcıların sözlü ve poster sunumlarının da yer alacağı kongrede, 5 Mayıs 2016 tarihinde "DNA Hasarı ve Tamir Mekanizmaları" ile "Tüm Yönleri ile Apoptoz-Hücre Ölümü" başlıklı yarım gün sürmesi planlanan iki ayrı kurs düzenlenecek.

Kongrenin Bilimsel Sekretaryasını SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Moleküler Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Eyüp İlker Saygılı, Organizasyon Sekretaryasını ise SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Moleküler Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Çetin yürütüyor.

Kongreyle ilgili detaylı bilgi için www.tiptainovasyon2016.org adresi ziyaret edilebileceği belirtildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim