• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

TİKA’dan Etiyopya’daki Engellilere Yardım

TİKA’dan Etiyopya’daki Engellilere Yardım
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Etiyopya'nın batısındaki Benishangul Eyaleti'nin başkenti Asosa'da tekerlekli sandalye yardımında...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Etiyopya'nın batısındaki Benishangul Eyaleti'nin başkenti Asosa'da tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

TİKA, Etiyopya'da insana dokunan projelerinden birini daha hayata geçirdi. TİKA, Etiyopya'nın Sudan'a sınırı olan Benishangul Eyaleti'nin başkenti Asosa'da yerel eğitim bürosu ve Türkiye Mezunları Derneği işbirliğinde engelliler için 117 adet tekerlekli sandalye yardımında bulundu. Yardımın dağıtımı için yerel yönetim tarafından çocuklara yönelik etkinlik gerçekleştirildi. 23-24 Ocak tarihlerinde Asosa'ya bir ziyaret gerçekleştiren Türkiye'nin Addisababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, TİKA Addisababa Koordinatörlüğü yetkilileri ve Türkiye Mezunları Derneği üyeleri, tekerlekli sandalyelerin teslim törenine katıldı. Eyalet yetkilileri Türkiye'ye ve TİKA'ya teşekkürlerini iletti.

Büyükelçi Ulusoy yaptığı konuşmada, "Benishangul ile ilişkilerimiz devam edecek. TİKA'nın gerçekleştirmiş olduğu bu yardımla Asosa halkını yakından tanıma fırsatı bulduk, ihtiyaçlarını yerinde gördük. Bu samimi ve sıcak karşılamanızdan dolayı minnettarız. Benishangul halkına yönelik projelerimiz devam edecektir" dedi.

Heyet, Benishangul Eyaleti Başkanı Ahmed Nasır, Başkan Yardımcısı Misgana Admasu, Vali Babekir Halifa ve Eyalet Ekonomi Bakanı Shiferaw Chelıbo ile de görüştü. Büyükelçi Ulusoy başkanlığındaki heyet, Asosa'da bulunan Devlet Hastanesi'nde ve Asosa Üniversitesi'nde de incelemelerde bulundu.

Etiyopya'nın batı eyaleti olan Benishangul Eyaleti'nin başkenti Asosa, birçoğu iç savaş nedeniyle olmak üzere yoğun bir engelli nüfusa sahip. Başkentte sadece 4 engellinin tekerlekli sandalyeye sahip olduğu öğrenilirken, engelli çocuklar okullarına gidemiyor, eğitimlerine ara vermek zorunda kalıyorlar.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim