• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

TİKA Erbil’de 17 Okulun Onarımını Yapacak

TİKA Erbil’de 17 Okulun Onarımını Yapacak
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentindeki 17 okulun onarım ve donanımını...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentindeki 17 okulun onarım ve donanımını üstlenerek, 350 öğretmen ve yöneticiye gıda yardımında bulundu.

TİKA, Irak'ta 2014 yılından bu yana Erbil ve Kerkük'te insani yardımlar başta olmak üzere birçok alanda gerçekleştirdiği kalkınma projeleriyle çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu çerçevede TİKA, Erbil kentindeki 17 okulun onarımı ve donanımını üstlenip, 350 öğretmen ve yöneticiye gıda yardımında bulundu. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Doğuş Türkmen İlköğretim Okulu, Akkoyunlu Türkmen İlköğretim Okulu, Fuzuli İlköğretim Türkmen Okulu, Yunus Peygamber İlköğretim Türkmen Okulu, Karakoyunlu İlköğretim Türkmen Okulu, Sultan Muzaffer İlköğretim Türkmen Okulu, Selçuk İlköğretim Türkmen Okulu, Türkmen Garibi Kız Lisesi, Türkmen Atabak Temel Okulu, Türkmen İmadettin Zengi Erkek Lisesi, Türkmen Oğuzhan Erkek Temel Okulu, Türkmeneli İlköğretim Türkmen Okulu, Barış İlköğretim Türkmen Okulu ve Eyyübi Okulları'nın onarımı üstlenildi. Okulların ihtiyacı olan bilgisayar, sıra, masa, dolap, klima, jeneratör gibi malzemeler temin edilerek donanım desteğinde bulunulacak.

Irak'ta yaşanan ekonomik ve siyasi sıkıntılar nedeniyle söz konusu okullarda ve talepte bulunan Kürt ve Hristiyan okullarında çalışan öğretmenler ve yardımcı görevlilere manevi destek sağlamak amacıyla TİKA tarafından toplam 350 ailelik temel gıda maddelerinden oluşan gıda kolisi dağıtımı da yapıldı. Gıda dağıtımı Erbil Başkonsolosluğu yetkilileri, Kuzey Irak Parlamentosu ITC Milletvekili Aydın Maaruf, Kürt Milletvekili Kemal Yelda, Hristiyan Milletvekili Dr. Sürüt Serim, Erbil Eğitim Müdürü Fehmi Polis, Türk Kızılayı Irak Delegasyon Başkanı Şafak Lostar ve TİKA yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim