• BIST 9871.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

THY Uçuş Eğitim Merkezi’den Liderlik Yolunda Dev Yatırım

THY Uçuş Eğitim Merkezi’den Liderlik Yolunda Dev Yatırım
Türk Hava Yolları (THY) Uçuş Eğitim Merkezi, eğitim vizyonunu uluslararası alana taşımak için milyon dolarlık dev yatırımlarla büyük bir atağa geçti.

Türk Hava Yolları (THY) Uçuş Eğitim Merkezi, eğitim vizyonunu uluslararası alana taşımak için milyon dolarlık dev yatırımlarla büyük bir atağa geçti. Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun en büyük eğitim merkezi olma yolunda radikal kararlar alınırken, tahsis edilecek yeni hizmet binasına geçişten önce simülatör uçak sayısında artış kararı alındı.

Dünyanın en iyi pilot eğitim merkezlerinden birisi olarak gösterilen THY Uçuş Eğitim Merkezi, 2016 yılına iddialı giriyor. Dev yatırım kararı alınırken ilk etapta eğitim merkezi için yeni bir alan tahsis edilecek. Mevcut simülatör uçak sayısı 10 iken yeni yıl ile birlikte bu sayı 14'e yükselecek. Yatırım çalışmalarına ilişkin bilgiler veren THY Uçuş Eğitim Başkanı Kpt. Pilot Sedat Şekerci, "Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun cazibe merkezi haline gelme yolunda çalışmalarımız hızla devam ediyor" dedi.

"THY UÇUŞ AKADEMİSİ'NDE 165 PİLOTUMUZ EĞİTİM GÖRÜYOR"

THY Uçuş Eğitim Başkanlığı'nda gerçekleştirilen eğitimlerde, bir uçakta pilotun ve kabin personelinin başına gelebilecek her türlü olasılık verilen eğitimlerle gösteriliyor. Eğitim merkezindeki faaliyetlere ilişkin bilgi veren Şekerci, "THY Uçuş Eğitim Merkezi yerel otoritelerden ve Avrupa sivil otoritelerden yetkilendirilmiş bir eğitim merkezidir. Şunda THY Uçuş Akademisi'nde 165 pilotumuz eğitimlerine devam etmektedir. Yaklaşık 16 ay süren pilotluk eğitimlerini aldıktan sonra havayollarında pilot olarak uçuşlarına devam etmektedir" diye konuştu

"AVRUPA'NIN VE ORTADOĞU'NUN CAZİBE MERKEZİ OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ"

Tam donanımlı simülatörlerle eğitim verildiğine dikkat çeken Şekerci, "Uçuş Eğitim Merkezi'nde 10 adet tam donanımlı ve Avrupa sivil havacılık otoritesi tarafından yetkilendirilmiş simülatörlerle eğitimlere devam ediyoruz. Yeni eğitim projesi ile beraber bünyemize yeni 4 simülatör ile beraber hızlı bir şekilde büyümeye devam edecektir. THY Eğitim Uçuş Merkezi bünyesinde bulunan ve yeni alınacak olan eğitim cihazlarıyla beraber Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun cazibe merkezi haline gelme yolunda çalışmalarına hızla devam etmektedir" şeklinde konuştu.

UÇUŞ EKİBİ TAHLİYE TATBİKATINI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ

Kabin memurları Uçuş Eğitim Merkezi'nde aldıkları eğitimleri tatbikat eşliğinde pekiştirme fırsatı buldu. Kabin memurları senaryoya gereği uçakta çıkan yangında güvenli şekilde uçağı terk etti. Açılan tahliye slidelerinden tek tek atlayan kabin memurları güvenle uçağı terk etti.

SİMÜLATÖR UÇAKLARDA UÇUŞ EĞİTİMLERİ VERİLDİ

Öte yandan, eğitimleri tamamlayan pilot adayları ise gerçeği ile birebir aynı olan simülatör uçaklarda pilotluk deneyimi yaşadı. Deneyimli kaptan pilotlar eşliğinde simülatörde pilot koltuğuna oturan adaylar geleceğin en iyi pilotu olmak için çaba sarf etti.

UÇUŞ EĞİTİM MERKEZİ HAKKINDA

Uçuş Eğitim Merkezi, 1994 yılında Türk Hava Yolları'nın kokpit ve kabin personeli eğitim ihtiyacının kendi iç kaynakları ile karşılanması amacıyla Türk Hava Yolları çatısı altında kuruldu. Bugün Türk Hava Yolları'nın 2023 vizyonu doğrultusunda, dünyanın önde gelen eğitim merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlar ilerliyor.

Kurumun tamamı EASA (Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı) onaylı, talep geldiğinde yurtiçi ve yurtdışı diğer havayolu işletmeleri için de kullanılabilen; 3 adet A320, 3 adet B737, 2 adet A330-340 ve 2 adet de B777 olmak üzere 10 adet tam donanımlı simülatörleri bulunuyor.

2016 yılında yeni eğitim merkezi binasına da kavuşacak olan Uçuş Eğitim Merkezi, buraya yapılacak yeni yatırımlar ile bölgenin en modern, en yeni ve de en büyük eğitim merkezi olmayı hedefliyor. Bu yeni yatırımlar ile sadece Türk Hava Yolları'na değil diğer operatörlere de hizmet sağlanarak bir kar merkezi olma projesi ile de göz dolduruyor.

THY Uçuş Eğitim Merkezi’den Liderlik Yolunda Dev Yatırım

THY Uçuş Eğitim Merkezi’den Liderlik Yolunda Dev Yatırım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim