• BIST 9937.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

THY ile Hava-İş sözleşmesine üçüncü havalimanı ayarı

THY ile Hava-İş sözleşmesine üçüncü havalimanı ayarı
Türk Hava Yolları (THY) ile Hava-İş Sendikası arasında 3 yıllık Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

Türk Hava Yolları (THY) ile Hava-İş Sendikası arasında 3 yıllık Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. İki yıllık yapılması planlanan TİS'in biteceği dönem üçüncü havalimanına denk gelmesi üzerine, sözleşme 3 yıllık yapıldı. Anlaşmaya göre enflasyon farkı gözetilerek; bu yıl yüzde 7+6, 2017'de yüzde 4+4, 2018'de de yüzde 4+4 zam yapılacak. Ayrıca çalışanlara 5 bin TL de hediye verileceği açıklandı.

THY ile Hava İş Sendikası arasında yapılan 25. Toplu İş Sözleşmesi sonuca bağlandı. THY Genel Müdürlük binasında yapılan törenle sözleşmeyi THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal imzaladı.

İmza öncesi konuşan İlker Aycı, müzakerelerin her birinin çetin geçtiğini, hiçbir anlaşmanın kolay olmadığını ifade etti. Bir anlaşmanın, bir uzlaşmanın kolay olmayacağını ifade eden Aycı, "Her iki tarafta çalışanlarımız lehine, çalışanlarımız lehine olduğunda müessesemiz lehine olduğunu hiç kafamızdan çıkarmadık. Masada bir bir kulağımız üzerine yatalım daha düşünelim dediğimiz zamanlar oldu. Ali Kemal Tatlıbey ekibiyle beraber çetin bir müzakereci. Sağ olsun çalışanlarımız lehine bizi zorladılar. Kazanan iş barışımız çalışma barışımız olmuştur. Kazanan THY çalışanlarımız olmuştur, kazanan sendikamız olmuştur. Kazanan THY olmuştur. İnanıyorum ki bu anlaşmayla önümüzde daha güzel bir dönem, daha güzel bir çalışma ortamı olacak. Bu anlaşmanın birkaç detayını vereceğiz. Daha imzalamadık. Sizlerin huzurunda şahitliğinde imzalayacağız." dedi.

"MESELEYİ KAOSA TAŞIMADIK"

Çalışanlara hakkını teri kurumadan teslim etmek amacında olduklarını dile getiren THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, sözlerini şöyle sürdürdü: "O anlamda herkesin içinin müsterih olmasını isterim. Sizi temin ederim çok zor görüşmeleri oldu. Bu görüşmelerin bir zamanlar ki sendika görüşmelerinin oluşturduğu dönemden farkı meseleyi kaosa taşımak, çözümsüzlüğü taşımak değil, meseleyi müesseselerin ve insanların iş akitlerinin tehlikeye sokulacağı yerlere getirmek değildir. Mesele tarafların yapıcı bir şekilde pozisyonları gözeterek neler istendiğini bilerek kimin ne yapabileceği konusunda karşılıklı adımlar attık."

YÜZDE 13 ZAM YAPILDI

Ali Kemal Tatlıbal ise törende ilk müjdeyi uçucu personele verdi. Görüşmeler neticesinde THY'nin otel nöbetini kaldırdığını ifade etti. Zam oranları hakkında da bilgi veren Tatlıbal konuşmasını şöyle tamamladı: "İlk 6 ay için yüzde 7 ile başladık. Yüzde 6 ile devam ettik. Yaptığımız 3 yıllık anlaşma çerçevesinde ki, bunun da sebebini şöyle açıklamak istiyorum. Sakın bir yanlış algı oluşmasın. Bu şirket çok hızlı büyüyen bir şirket. Dostu olduğu kadar, seveni olduğu kadar düşmanı olan bir şirket. Dolayısıyla TİS'in biteceği dönem üçüncü havalimanının açılacağı tarihe denk gelmesi en önemli meseledir ki, bu sebeple TİS'i 3 yıl yapmak hususunda mutabık kaldık. İkinci yıl 4+4, üçüncü yıl 4+4 bunların hepsinde tabi ki artı enflasyon farklarını da korunarak güzel bir anlaşma yaptık. Mutabık kalınan rakam tüm arkadaşların emin olacağı rakamlardır. Camiamıza baktığımızda çevremize baktığımızda global koşullarda özellikle son durumlara bakarak gayet iyi rakamlar aldığımızı düşünüyorum."

Cihan

THY ile Hava-İş sözleşmesine üçüncü havalimanı ayarı

THY ile Hava-İş sözleşmesine üçüncü havalimanı ayarı

THY ile Hava-İş sözleşmesine üçüncü havalimanı ayarı

THY ile Hava-İş sözleşmesine üçüncü havalimanı ayarı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim