• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

TFF Başkanı Demirören: Derbi 13 Nisan'da oynanacak

TFF Başkanı Demirören: Derbi 13 Nisan'da oynanacak
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Yıldırım Demirören, güvenlik nedenleriyle ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin 13 Nisan 2016 Çarşamba...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Yıldırım Demirören, güvenlik nedenleriyle ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin 13 Nisan 2016 Çarşamba günü oynanacağını açıkladı.

Ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tarihini belirlemek için TFF'nin Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplantı yapıldı. Toplantıya, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve başkan vekilleri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Ali Dürüst, TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve futbol takımı idari menajeri Hasan Çetinkaya katıldı.

Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından alınan kararları TFF Başkanı Yıldırım Demirören açıkladı. TFF Başkanı Demirören, 20 Mart Pazar günü saat 20.00'de oynanması gereken Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Lig'in 26. hafta maçının güvenlik sebebiyle ertelendiğini hatırlatarak bu maçın yeni tarihini belirlediklerini söyledi. Başkan Demirören, yeni tarihin belirlenmesi için iki kulübü bir araya getirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Fenerbahçe Kulübümüz 6-7 Nisan'da, Galatasaray Kulübü de 28 Nisan'da oynanması için ısrarcı oldu. Biz federasyon olarak kararımızı 13 Nisan olarak verdik. Bu kararı iki kulübümüz belli şartları, kendilerine zorlukları anlatarak saygıyla karşıladıklarını belirttiler. Galatasaray Fenerbahçe maçı 13 Nisan'da oynanacak. Ben iki kulübümüze de teşekkür ediyorum bu karara olumlu baktıkları için."

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de yaptığı açıklamada ertelenen derbiyi 28 Nisan'da oynamak istediklerini dile getirerek, "Fenerbahçe Kulübü de 6 Nisan'da oynamak istiyordu. Burada her iki tarafın da haklı gerekçeleri var. Neticede karar verecek olan merci federasyondur. Biz kendi tarihimizi, Fenerbahçe de kendi tarihini savundu. Ama neticede federasyon böyle bir karar aldıysa iki kulübün de saygı duyması gereği var. Dolayısıyla federasyon, gerekli fikstür değişiklikleri yapılarak maçın 13 Nisan'da oynanması kararını aldı." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ise Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan derbi maçların her zaman önemli olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

"Ama bu derbi daha önemli bir hale geldi. Sebebi de ülkemizin yaşadığı ortam. Erteleme nedenini biliyorsunuz. Barış içinde geçecek yılları özledik. İnşallah bu derbi de buna vesile olur, dostça bir karşılaşma olur. Önümüzdeki yıllarda da inşallah bunları göreceğiz."

Cihan

TFF Başkanı Demirören: Derbi 13 Nisan'da oynanacak

TFF Başkanı Demirören: Derbi 13 Nisan'da oynanacak

TFF Başkanı Demirören: Derbi 13 Nisan'da oynanacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim