• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Tesettürlü öğretmene inceleme

Erzurum’un Aşkale ilçesinden geçen cuma günü Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesindeki Macit Ataklı İlköğretim ve Ortaokulu’na atanan Türkçe öğretmeni Elif Kısa’nın, okula tesettürle gelip derslere girmesi velilerin tepkisini çekti.
Velilerin şikayeti üzerine Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Kısa’nın üzerindeki kıyafetin manto olduğunu öne sürerek, “Öğretmenin çarşaf benzeri bir kıyafet giydiği söyleniyor, ancak bu bir mantodur. Bu şekilde derslere girip girmediği de araştırılıyor” dedi.
 
VELİLERDEN TEPKİ
 
Dün gün boyu okulda bahçesinde görülmeyen Elif Kısa saat 16.00’da çıkış zilinin çalmasından yarım saat sonra okul bahçesine giren bir otomobille ayrıldı. Kısa’nın, bu kez koyu renk pardesü giyip türban taktığı görüldü.
Okula giden bazı veliler, tesettürlü öğretmen istemediklerini söylediler. Daha sonra ise Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan bir grup eylem yaptı. CHP ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve velilerin de aralarında bulunduğu 200 kişi, öğretmenin görevden alınması için imza topladı. 
 
Destekliyoruz
 
Elif Kısa’ya üyesi olduğu Türk Eğitim-Sen Ayvalık Temsilcisi Ekrem Şevik’ten destek geldi. Okulda Kısa ile görüşen Şevik, “Sendikamız serbest kıyafetle ilgili genelge yayınladı. Öğretmenimiz de bunun üzerine serbest kıyafetiyle okula geldi. Kendisini destekliyoruz. Bu kıyafet yasak değildir” dedi.   
 
CUMHURİYETE SALDIRI
 
Kısa’ya tepki gösteren Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ise olayın münferit olmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Bu, AKP hükümetinin planlı sürdürdüğü cumhuriyetin değerlerine saldırının eğitim ayağıdır ve örnekleri ülkemizin her yerinde yaşanmaktadır. Eğitim-Bir-Sen, Memur-Sen aracılığıyla okullar ve diğer kamu kurumlarına türbanı ve çember sakalı sokmak için düğmeye basmış, Türk Eğitim-Sen’in de desteği ile laiklik ilkesine karşı saldırı başlatmıştı. Sözde sivil itaatsizlik adı altında başlatılan ancak siyasi iktidardan, valiliklerden, il milli eğitim müdürlüklerinden ve okul idarecilerinden alınan destekle cumhuriyete karşı resmi itaatsizliğe dönüşen eylemin bu aşamaya geleceği konusunda ilgilileri defalarca uyarmıştık. Eylemle, çarşaf okullarımıza kadar girmiştir. Okul idarecileri ‘Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik’in amir hükümlerini ihlal etmektedirler. Oysa, laik devlet modelinde kamu görevlisi, görevi başında aidiyet hissettiği bir inanç grubuna vurgu yapamaz. Kamu hizmetini, farklı bir inanca sahip yurttaş taraflı bulabilir. Kılık-kıyafet yükümlülüğü, özel yaşamında özgürce inancını yaşamasına engel teşkil etmez.”
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim