• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Tescilli Mersin Cezeryesinin Tanıtımı Ankara’da Yapıldı

Tescilli Mersin Cezeryesinin Tanıtımı Ankara’da Yapıldı
Tescilli Mersin Cezeryesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ve 7 bölgeden 7 coğrafi işaretin sergilendiği 5. Türk Patent Ödülleri...

Tescilli Mersin Cezeryesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ve 7 bölgeden 7 coğrafi işaretin sergilendiği 5. Türk Patent Ödülleri Töreni ve Coğrafi İşaret Sergisi'nde görücüye çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin standında, tanıtımı yapılan 7 coğrafi işaretten biri olan cezeryenin tadına baktı.

Mersin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'da bu yıl 5.'si gerçekleştirilen "Türk Patent Ödülleri Töreni ve Coğrafi İşaret Sergisi'nde Mersin Cezeryesi'nin tanıtıldığı stant büyük ilgi gördü. Mersin Valiliği organizasyonunda hazırlanan stantta, ziyaretçilere bol bol cezerye ikram edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı, Türkiye'nin her bölgesinden bir tescilli coğrafi işaretin sergilenen ödül töreninde, şehit cenazesine katılmak üzere Mersin'e dönen Vali Özdemir Çakacak yer almadı. Erdoğan, ödül töreni öncesinde "Mersin Cezeryesi', "Malatya Kayısısı', "Aydın İnciri', "Siirt Fıstığı', "Beypazarı Kurusu', "Giresun Tombul Fındığı" ve "İzmit Pişmaniyesi'nin tanıtıldığı tescili coğrafi işaret alan 7 coğrafi bölgeden 7 coğrafi işaretin sergilendiği stantları tek tek gezerek, işaretler ve tanıtılan ürünler hakkında bilgi aldı. Mersin'in coğrafi işareti ile simgelenen Mersin Cezeryesi'nin tanıtıldığı standı, Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile birlikte inceleyen Erdoğan, ikram edilen tescilli cezeryenin de tadına baktı. Erdoğan ve beraberindekiler, standın önünde hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

Tescilli Mersin Cezeryesinin Tanıtımı Ankara’da Yapıldı

Tescilli Mersin Cezeryesinin Tanıtımı Ankara’da Yapıldı

Tescilli Mersin Cezeryesinin Tanıtımı Ankara’da Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim