• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

'Terörle mücadeleye evet, savaşa hayır'

'Terörle mücadeleye evet, savaşa hayır'
CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında Suriye topraklarında PYD mevzilerini bombalamasına destek verdiklerini...

CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında Suriye topraklarında PYD mevzilerini bombalamasına destek verdiklerini ancak savaşa karşı olduklarını belirterek, "Terörle mücadele evet, savaşa hayır." dedi.

Kızıloğlu, yaptığı açıklamada Türkiye'nin savaş endişesi yaşadığını vurgulayarak, Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" vecizesinin uygulanmasını istedi. Ülkede yaşanan terör olaylarının 3 yıl önce sona ermesinin ardından yeniden hortladığının altını çizen Kızıloğlu, hukuk içerisinde kalmak şartıyla terörle mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini ifade etti. Türkiye'nin çözüm süreci altında PYD'nin ağır silahlı güçlerinin Türkiye üzerinden Suriye'ye sokulduğunu ve hükümetin terör örgütünün Suriye kanadına göz yumduğunu savunan Kızıloğlu, şunları kaydetti: "Terörle mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Ancak terörle mücadele adı altında komşu bir ülkenin topraklarına şahsi egolar nedeniyle girilmesine karşıyız. Diplomaside "sıfır sorun" sloganıyla hükümete gelen hükümet, çevremizde bir tane dost ülke bırakmadı. Olası bir bir savaş ülke ekonomisini mahveder. Ülkede işsizlik ordusu her geçen gün büyürken, kapatılan işletmelerin sayısı artarken Türkiye'nin maceraperest olarak savaşa girmesine izin vermeyiz. Tek bir kişinin hırsı için ülkeyi kimse felakete sürükleyemez."

TÜRK BÜRO SEN BAŞKANI DA TEPKİ GÖSTERDİ

Türk Büro Sen Erzurum Temsilcisi Gani Harmandar, toplumun son iki yılda bölünüp, parçalandığını belirtti. Harmandar, kendi içinde birlik ve bütünlüğü sağlayamayan Türkiye'nin Suriye ile bir savaşa girmesinin felakete neden olabileceğini kaydetti. Terörle mücadelede Türkiye'nin soğukkanlı ve hukuka bağlı olarak hareket etmesinin gerektiğinin altını çizen Harmandar, "Devlette hukuk ve adalet esastır. Türkiye içerisinde 3 milyon Suriyeli varken, nasıl bu ülke ile savaşa girilebilir. Arkamızdan bizi hançerleyecek 3 milyon kişinin varlığını milli bir tehdittir. Toplumda birlik ve beraberliğin parçalandığı, güvenin kaybolduğunu bir dönemde olası bir savaşa girmek felakettir. Midyat'a pirince giderken evden bulgurdan olmaktır. PYD lideri Salih Müslim'i Ankara'da devlet töreni ile karşılayıp, ağırlayanlara tarih bunun hesabını soracaktır. Milyonlarca işsizin yaşadığı, ekonominin dibi vurduğu bir Türkiye'nin savaşa girmesi kabustur." dedi.

'Terörle mücadeleye evet, savaşa hayır'

'Terörle mücadeleye evet, savaşa hayır'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim