• BIST 9908.63
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Terörle mücadelede yaralananlar da gazilik unvanı istiyor

Terörle mücadelede yaralananlar da gazilik unvanı istiyor
İzmir'in Konak ilçesinde, Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği'ni kuran grup, kendilerine gazilik unvanı verilmesini istiyor.

İzmir'in Konak ilçesinde, Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği'ni kuran grup, kendilerine gazilik unvanı verilmesini istiyor. Teröristlerle girdikleri çatışmalarda yaralandıklarını fakat engelli kalmadıkları için kanun gereği gazilik unvanı alamadıklarını belirten grup üyeleri, mücadelelerine devam edeceklerini belirtiyor.

Terörle mücadele sırasında vücutlarının çeşitli yerlerinde şarapnel parçaları, kurşun ve yaralar olmasına rağmen gazi olamayan askerler, dernek çatısı altında biraraya geldi. Bir basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Kadir Erhan Tuna, "Bizler terörle mücadele sırasında yaralanan fakat gazi sayılmayan kimseleriz. Bizler hakettiğimiz gazilik unvanının verilmesini istiyoruz." dedi. Vatan savunmasında yaralananlardan, sakatlığı raporla kesinleşenlerin "malul gazi2 sayıldığını, geri kalanların sayılmadığını dile getiren Tuna, "Yani gazi sayılmak için yaralanmak yeterli görülmemekte, mutlaka sakatlık şartı aranmaktadır. Vatan ve millet yolunda şehadet şerbetini içemeyip yaşama tutunmaya çalışan bizler, devletin gözünde gazi olabilmek için başka nerelerimizi kaybetmeliyiz? Devletimiz bizi gazi görebilmek için bizden uzuv kaybı arıyorsa bilinmelidir ki umut ve inanç kaybı, bunlardan daha büyük bir kayıptır. Eğer bizleri mali yük olarak görüyorsanız para değil, evlatlarımıza ve torunlarımıza bırakabileceğimiz gazilik onurumuzu, madalyamızı istiyoruz. Bunu vermek, bu devlet yetkililerine zor geliyorsa vücudumuzdaki mermileri alsınlar, gözümüzü, parmağımızı geri versinler." şeklinde konuştu.

Emekli astsubay Ali Ercan Şahin ise görev yaptığı sırada birçok çatışmaya girdiğini, halen vücudunda bunlardan kalan izleri taşıdığını ifade etti. Şahin, "Yaralarımı gören arkadaşlarım, ailem, neden gazi olmadığımı soruyor. Onlara bile anlatamıyorum. Bugün burada gördüğünüz insanlar, yeniden göreve çağırılsa, "Arkada kimi bıraktım?" diye düşünmez, gözünü kırpmadan göreve gider. Bizler gazilik unvanımızı ve madalyalarımızı istiyoruz." dedi.

Terörle mücadelede yaralananlar da gazilik unvanı istiyor

Terörle mücadelede yaralananlar da gazilik unvanı istiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim