• BIST 9814.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Teröre Destek Bildirisine İmza Atan Akademisyenlere Tepki

Teröre Destek Bildirisine İmza Atan Akademisyenlere Tepki
Eğitim-Bir-Sen Malatya 2 Nolu Şubesi, yaptığı basın açıklaması ile teröre destek bildirisine imza atan akademisyenlere tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen Malatya 2 Nolu Şubesi, yaptığı basın açıklaması ile teröre destek bildirisine imza atan akademisyenlere tepki gösterdi. Sakar, "Bu coğrafyada hiçbir ihanet cezasız kalmamıştır" dedi.

İnönü Üniversitesi kampüsündeki bürosunda yapılan basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir Sen Malatya 2 Nolu Şube Başkanı Yaşar Sakar, yaptığı basın açıklaması ile PKK terör örgütüne yönelik operasyonların durdurulmasını isteyen akademisyenlere tepki gösterdi. Sakar, "Türkiye sahip olduğu potansiyel ve egemen coğrafyası ile birçok fırsat ve imkâna sahip olmanın yanında kirli oyunlara dayalı risk ve tehditlerle mücadele tarihine de sahiptir. Vesayet paradigmasının ve organizasyonunun çöküşünü sağlayan demokratikleşme, özgürleşme ve sivilleşme hamlelerinin zirve yaptığı özellikle son on yıllık dönemde, risk aparatları ve tehdit araçları arasındaki nöbet değişimleriyle huzur limanına giden geminin alabora olması için maalesef yapay fırtınalar devreye sokulmaktadır. Bu kapsamda hayata geçirilen Gezi Parkı kalkışması, 17-25 Aralık darbe girişimi, Kobani mazeretli 6-8 Ekim ayaklanma provaları akamete uğrayınca, Türkiye'nin yenilenme arayışlarını, "Yeniden Büyük Türkiye" hedefli çabaları bertaraf etmek için adeta birilerine "göreve dönün" davetiyesi gönderildi. Çözüm Süreci ile birlikte oluşan huzuru hendeklere gömmeye karar verenler ve bu kararın icrasında sorumluluk alanlar, bir şekilde kendilerini ifşa ederek kirli tezgahların sahiplerinin personel sistemine dahil olma heyecanlarını deklare ediyorlar. Bunun en son örneği, imzalarını terör tüccarlarının malı haline getiren sözde 1128 akademisyenin, akademik unvanlarını terörün emrine verdiklerini itiraf ettikleri bildiridir. Terör örgütünü ve destekçisi siyasi uzantılara terörü terk etme çağrısında bulunamayan bu zevat, akademik dünyayı terk etme tercihini ciddi ciddi düşünmelidir. Bu ülkenin vesayetten kurtulmasına, demokrasiyle buluşmasına, özgürleşmesine, normalleşmesine ve sivilleşmesine katkı sunan, paydaş olan ve birçok alanda öncülük eden Eğitim-Bir-Sen ailesinin İnönü Üniversitesi Şubesi olarak, bu ihanet bildirisinin, esaret bildirgesinin altında imzası bulunanlara diyoruz ki, bu coğrafyada hiçbir ihanet cezasız kalmamıştır. İlgili merciler tarafında bu ihanetinde cezasız bırakılmayacağına inancımız tamdır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim