• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Terör Propagandası Yapan Öğretmenlere Tepki

Terör Propagandası Yapan Öğretmenlere Tepki
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde geçtiğimiz cuma günü ortaya çıkan lise müdürünün sosyal paylaşımlarının ardından başka bir lisede terör propagandası...

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde geçtiğimiz cuma günü ortaya çıkan lise müdürünün sosyal paylaşımlarının ardından başka bir lisede terör propagandası yaptığı tespit edilen bayan öğretmene tepki yağıyor.

Geçtiğimiz günlerde ilçeyi karıştıran Çok Programlı Lise Müdürü A.K.Ö'nün sosyal paylaşım sitelerinden yaptığı paylaşımları ilçede büyük tepkilere yol açmıştı. Hakkında soruşturma açılan öğretmen, geçtiğimiz haftasonu evini boşaltarak apar topar ilçeden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Bu gelişmelerin ardından yine sosyal paylaşım sitesinden çeşitli paylaşımlar yapan Mustafa Korkmaz Anadolu Lisesi beden eğitimi öğretmeni Ç.E. isimli kadın öğretmen, vatandaşların tepkisini çekti. Paylaşımları sosyal ağ üzerinden yayılan öğretmenin evini basmak isteyen bir grup polis tarafından önlenirken, bu paylaşımları yaptığı tespit edilen öğretmenin facebook hesabını kapattığı öğrenildi.

Geçtiğimiz haftalarda şehit verilen ilçede gerginlik hat safhaya ulaşırken, bir grup kent meydanında bulunan Şehitler anıtı önüne gelerek eylem yaptı. Grup adına konuşma yapan Seyit Ali Çeşme, "Ülkemizin yıllardan beri mücadelesini verdiği, nice canların vatana feda edildiği, nice ocakların söndüğü, nice günahsız yavruların yetim kaldığı terör belasına şiddetle karşı çıkıyor, devletimizin yanında olduğumuzu ve üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz. Ancak geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin arasında terör propagandası yaptığını gördüğümüz iki şahsın ilçemizden derhal gönderilmesini istiyoruz. Gerekli makamların konu ile bizzat ve yakından ilgilendiklerini gözlemlemek biraz olsun içimizi rahatlattı. Bu doğrultuda konunun takipçisi olduğumuzu tüm Dursunbey halkına bildiriyoruz. Bir daha böyle kişileri Dursunbey de görmek istemiyoruz. Bunun yanında tüm Dursunbey sakinlerine de sağduyulu olmaya ve tahriklere kapılmamaya davet ediyoruz. Bizler vatanına ve milletine bağlı insanlar olarak, devletimize güvenmeli ve saygı göstermeliyiz. Bu yüzden dolayı hiç kimsenin ucuz kahramanlıklar peşinde koşmamasını ve ferdi hareketlerden uzak durmasını, yapılacak eylemlerin devletle ya Dursunbey'imizdeki yetkili mercilerle koordineli yapılmasını istiyoruz. Dursunbey Kaymakamımız Yaşar Aksanyar'ın hoş görülü ve çözüm odaklı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor ve kanun çerçevesinde yapacağımız işlerde yardımcı olduğunu bilmenizi istiyoruz. Buraya katılan tüm Dursunbey'li hemşehrilerimize hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan kalabalık daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Terör Propagandası Yapan Öğretmenlere Tepki

Terör Propagandası Yapan Öğretmenlere Tepki

Terör Propagandası Yapan Öğretmenlere Tepki

Terör Propagandası Yapan Öğretmenlere Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim