• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Terör mağdurları ve Türkmenlere yardım kampanyası 100 bin TL ile başladı

Terör mağdurları ve Türkmenlere yardım kampanyası 100 bin TL ile başladı
Hak-İş, Memur-Sen, İHH, AFAD ve Kızılay, hendek terörü yüzünden mağdur olanlara ve Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası başlattı.

Hak-İş, Memur-Sen, İHH, AFAD ve Kızılay, hendek terörü yüzünden mağdur olanlara ve Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası başlattı. Kampanyaya ilk yardım, 100 bin TL'lik çekle yapıldı.

Hak-İş, Memur-Sen, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kızılay, Güneydoğu'da terör yüzünden mağdur olanlara ve Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım kampanyası başlattı. "Merhamet TIR'ları yola çıkacak, hendekleri aşacak, Bayırbucak'a ulaşacak." sloganıyla 81 ilden yardım konvoyları yola çıkacak. Kampanya yardım kampanyası Hak-İş Genel Merkez binasında yapıldı.

Toplantıya Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türk Kızılayı Göçmen Hizmetleri Mülteci Müdürü Bayram Selvi, İHH Genel Başkanvekili Yavuz Dede ve davetliler katıldı. Arslan, başta Diyarbakır olmak üzere Mardin, Şırnak illerinde bazı ilçelerde aylardır devam eden şehirlerin işgal edilmesi sonucu bölge halkından yaklaşık 200 bin kişi zorunlu olarak evlerini terk ettiğini açıkladı. Arslan, "Bu insanlar PKK'nın baskılarına tehditlerine, canlı kalkan olma taleplerine rağmen bu anlayışı reddederek yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kaldılar. Onlar için henüz yeni kamp yerleri, yeni yerleşim yerleri temin edilemedi. Kendi imkanları olanlar başka şehirlere göç etmek zorunda, imkanı olmayan aynı şehirde başka bir yere sığınmak zorunda kaldı. Bunlar kış günüde trajedi yaşıyorlar. Bu insanların suçu sadece o bölgede yaşamak. O bölgede teröre karşı tavır almak." diye konuştu.

Arslan, kendi evlerini terk etmek zorunda kalan ve Suriye savaşı mağdurları olan Bayırbucak Türkmenleri'yle dayanışma içinde kampanyalarını başlattıklarını kaydetti. Arslan, "Bütün illerde birlikte, kamuoyunu bu kampanyaya davet ediyoruz. Bu insani bir durumdur. Dünyanın neresinde mağdur varsa, yaşadığı toprağa, inançlara bakmaksızın oraya koşmaya çalışıyoruz." dedi.

100 BİN TL'LİK YARDIM ÇEKİYLE BİSMİLLAH DENİLDİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yardım kampanyası için bugün start verdiklerini kaydetti. Yalçın, konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün 100 bin TL'lik yardım çekiyle bismillah deyip başlıyoruz. 2 ay içinde İHH aracılığıyla Türkiye genelinde ulaştırdığımız yardım TIR'ları 50'ye ulaşmış durumda. Bugünden itibaren bütün illerden yardımın senkronize bir şekilde hareket etmesi bu anlamda devam etmesi için teşkilatlarla görüşmelerimiz artacak ve yardım TIR'ları hızla ulaşarak kışın soğuğunun çekilmez hale geldiği o noktalarda bir nebze vicdanları rahatlatacak bir gayretin başlangıcını yapıyoruz. İnsanlarımıza giyim kuşam noktasında odalarında bulunan ihtiyaç fazlası olan şeylerin "eski yok ihtiyaç var" sloganıyla bunu mutlaka illerde yapılacak çalışmalara dahil etmelerini ifade ediyorum."

Türk Kızılayı Göçmen Hizmetleri Mülteci Müdürü Bayram Selvi, 135 bin ekmek, 34 bin çorba ikram ettikleri, 3 binden fazla çadır, binden fazla battaniye dağıttıkları bilgisini aktardı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, ilk hedeflerinin 81 ilden en az 81 TIR olduğuna dikkat çekti. Arslan, "Bölgede olup bitenler konusunda terör örgütü baskılarıyla ortaya çıkan yeni durumu Türkiye ve dünya kamuoyuna ulaştıramadık." şeklinde konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Yarın Ordu'dan üç TIR hareket edecek. Bir tane de Denizli'den hareket edecek. Yarın startı Ordu ve Denizli'den vermiş olacağız. Ordu'da un, Denizli'den de gıda yardımı edilmiş olacak." açıklamasında bulundu.

Terör mağdurları ve Türkmenlere yardım kampanyası 100 bin TL ile başladı

Terör mağdurları ve Türkmenlere yardım kampanyası 100 bin TL ile başladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim