• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

"Terör, Alman ve İskandinav turist erken rezervasyonlarını yüzde 40 düşürdü"

"Terör, Alman ve İskandinav turist erken rezervasyonlarını yüzde 40 düşürdü"
Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, terör olaylarının, Alman ve İskandinav turist erken...

Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, terör olaylarının, Alman ve İskandinav turist erken rezervasyonlarını, bir önceki yıla göre, yüzde 40 oranında düşürdüğünü söyledi.

Hüseyin Aydoğan, yaptığı açıklamada, Rusya ile uçak krizi, İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamada 11 Alman turistin ölmesi, Suriye'deki savaş ortamı ve en son Ankara'daki patlamanın, ülke turizmini belirsizleştirdiğini kaydetti. Aydoğan, "Avrupalı turist tatilde kendini güvende hisseder. Terör olayları, patlamalar başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turisti tatile çıkmada korkuttu. En fazla korku da dünyada en fazla tatile çıkan Almanlarda oldu." dedi.

Sultanahmet Meydanı'nda 11 Alman turistin hayatını kaybetmesinin 35 yıldır Türkiye'de düzenli tatil yapan Alman turistleri korkuttuğunu vurgulayan Aydoğan, "Ortadoğu'daki terör olayları, Suriyedeki savaş ve Sultanahmet'teki patlamada 11 Alman turistin hayatını kaybetmesi, Alman turistleri sezon öncesi beklemeye sevk etti. Buda 2016 erken rezervasyonlarını yüzde 40 oranında düşürdü. Şu anda Avrupalı ve İskandinav turistlerde endişeli bekleyiş var. Alman ve Avrupalı turistler terör endişesi nedeniyle tatil tercihlerini yakın ülkeler İspanya ve Yunanistan'a yapıyor." diye konuştu.

Türkiye ve Antalya turizminin, Alman ve Kuzey Avrupalı turist için en önemli avantajının İspanya, İtalya, Portekiz ve Yunanistan'a göre ucuz ve kaliteli konaklama tesislerinin olması olduğunun altını çizen Aydoğan, Avrupalı turistlerin durum değerlendirmesine bağlı bekleyişinin mart ayında netleşeceğini açıkladı.

Uçak kriziyle birlikte Antalya bölgesinde Rus turizminin sıfırlandığını, en fazla faturayı 1 Ocak'tan itibaren turizm sektörüyle iş yapan 20'nin üzerindeki iş kolunun ödediğini dile getiren Aydoğan, şunları kaydetti: "Bölgemiz ilk defa son 15 yılın turizm krizini yaşıyor. Rus turizminin sıfırlanması yanı sıra Alman ve İskandinav turizminde yüzde 40 düşme yaşıyor. Bu belirsizliğe bağlı kriz bir ay içinde aşılmazsa sezonda Alman, Belçika, Avusturya, Hollanda, Rus ve İskandinav turizminde çok ciddi sıkıntılar yaşarız. Bununda ülke ekonomisine kaybı 3 milyar doların üzerinde olur. Antalya bölgesi yıllık 250 bin turizm işçisi istihdam ediyor. Bu tehlikeye girer. Turizm çıkmaza girer. Gençler, turizmi kendileri için gelecek olarak görmez."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim