• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Terim'in oyunuyla yenemeyiz'' sözleri maçı değiştirdi

Terim'in oyunuyla yenemeyiz'' sözleri maçı değiştirdi
Türkiye, Hollanda karşısında 2 puanı 90 +'larda yediği golle bırakırken deplasmanda alınan 1 puanın arkasında Terim'in yeni yardımcılarının olduğu ortaya çıktı.

Türkiye, Hollanda karşısında 2 puanı 90 +'larda yediği golle bırakırken milli takım Fatih Terim döneminde ilk kez bir maçı kendi sahasında kapanarak oynadı. Terim'in belki de kariyeri boyunca ilk kez bu şekilde bir oyun kurgusu ile sahaya çıkarken, bu kurgunun arkasındaki ismin Abdullah Ercan olduğu ortaya çıktı. Ercan'ın, Hollanda'nın Dünya Kupası da dahil son 1 yıldır oynadığı tüm maçların kasetlerini izlediği bu maçlar için Terim'e video analizler ve sayfalar dolusu raporlarla beraber bir rapor sunduğu bildirildi.

Genç milli takımlar eski teknik direktörü olan Ercan'ın, Terim'e sunduğu raporda, "Hollanda'ya Terim'in taktiği ile oynarsak hiç şansımız kalmaz" raporu ile imparatoru şoka uğrattığı öğrenildi. Şimdiye kadar çalıştığı hiçbir yardımcısından böylesine bir rapor ve uyarı almayan Terim'in, Almanya kampı boyunca bu rapor üzerinde çalıştığı ve maçtan bir gece önce de Ercan ve diğer yardımcısı Vedat İnceefe ile Hollanda maçını tartıştığı bildirildi.

Ercan özellikle Hollanda'yı Amsterdam'da yenen Meksika'nın oynadığı 5-3-2 sisteminden yola çıkarak "piramit" sistemini Terim'e anlattı. Ercan, forvette Burak-Umut yapmayı önerdi. Terim ise eğer defans oynayacaksa "safları daha da sıklaştırırım ve Burak'ı ileride tek bırakırım" dedi. Normalde orta sahayı Topal-Emre-Selçuk ileri üçlüyü ise Hakan-Burak-Töre yapmayı planlıyordu. Fakat Emre'nin yerine Ozan'ı, Hakan'ın yerine de Volkan'ı alarak daha defansif bir oyunu tercih etti.

REKLAM PANOSU BİLE YEDİĞİMİZ GOL İÇİN "TESADÜF" YAZDI

Hollanda, Türkiye karşısında 1 puanı Klas Jan Huntelaar'ın sırtına çarpan şutta attığı golle bulurken, Belçika basını ise ilginç bir noktaya dikkat çekti. Holanda'dan Het Nieuwsblad gazetesi, Huntelaar'ın attığı golden sonra Volkan Babacan'ın koruduğu kale arkasındaki reklam panosuna dikkat çekti. O panoda yazan "GELUKSTREFFER-TESADÜF" sözüne atıfta bulunarak, "Hollanda, Türkiye'den tesadüfen puan aldı" başlığını kullandı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim