• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Temmuz ortasında sel

Temmuz ortasında sel
Edirne, Zonguldak ve Çanakkale’de gece geç saatlerde başlayan yağışlar güçlenerek sele dönüştü. Uzunköprü’de sel nedeniyle mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı.

Edirne’de aralıksız dört saat yağan yağmur, kentin cadde ve sokaklarını göle çevirdi. Yollarda biriken su nedeniyle ana caddeler trafiğe kapatıldı. Yağmur sularının apartmanlara girmemesi için, vatandaşlar evlerin önlerine kum çuvallarıyla setler yaptı.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Uzunköprü ilçesine bağlı bazı köy yollarının ulaşıma kapandığını belirterek "Aslıhan köyünde bir kerpiç ev yıkıldı. Kırcasalih, Aslıhan, Sığırcılı, Meşeli, Çakmak, Kuzucu köylerinde bazı evleri su bastı. Mahsur kalan birkaç kişi AFAD ekiplerince kurtarıldı" dedi.
Vali Şahin, “Su baskını olan bölgelerde İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri üç bot ve toplam 12 personelle birlikte üç ayrı ekip halinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam etmektedir. Yağışların bugün saat 18.00’e kadar süreceği tahmin edilmektedir. Arama kurtarma ekiplerimiz aralıksız çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.
Al Jazeera’ye bilgi veren Uzunköprü Kaymakamlığı yetkilileri de, sel nedeniyle mahsur kalan kişilerin helikopterlerle kurtarıldığını bildirdi.

Zonguldak merkez ve ilçeleri de etkilendi
Zonguldak merkezi ile Kozlu ve Ereğli ilçelerinde de şiddetli yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Bazı ev ve işyerleri sular altında kalırken, suyla dolan yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekti.
Sabah 02.00 sıralarında başlayan yağmurla etkili olan ve saatteki hızı 70 kilometreyi geçen fırtına nedeniyle yola devrilen ağaçlar, trafiğin durmasına neden oldu.
Kozlu Belediye Başkan Vekili Tahsin Karaarslan, suyun Atatürk Caddesi çevresinde yaklaşık 50 santimetre yükseldiğini, 51 işyeri ve 11 evin zarar gördüğünü söyledi.
Ereğli'de Çetin Apatay Bulvarı ile Atatürk Bulvarı'nın birleştiği ana yol üzerinde bir ağaç devrildi. Ağacın dalları itfaiye ekipleri tarafından motorlu testere ile kesildi. Bir saat süren çalışma ile yol tek şeritten ulaşıma açıldı.
Lapseki’de dereler taştı
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde sağanak yağmur Şevketiye, Güreci ve Çavuşköy köylerinde etkili oldu. Kuvvetli yağış nedeniyle Şevketiye Deresi taştı, bazı evleri su bastı.
Yağışın ardından Lapseki Kaymakamlığı ve Lapseki Belediyesi ekipleri köylerde temizlik çalışması başlattı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim