• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Tel’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Tel’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Yeryüzü Genç Girişimciler ve Kültür Derneği Kadın Komisyonu Başkanı İlknur Tel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün özel ve güzel bir gün olduğunu...

Yeryüzü Genç Girişimciler ve Kültür Derneği Kadın Komisyonu Başkanı İlknur Tel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün özel ve güzel bir gün olduğunu dile getirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklamada bulunan Yeryüzü Genç Girişimciler ve Kültür Derneği Kadın Komisyonu Başkanı İlknur Tel, kadınların toplumsal yaşamın olduğu kadar ülke kalkınmasının da önemli dinamikleri arasında yer aldığını kaydetti.

İknur Tel açıklamasında, "Yeni Türkiye'nin kalkınma çabasında kadınların her zaman ki rollerini hakkıyla yerine getireceklerine inancın tamdır. Allah kadını eksik yaratmamış, erkekten daha merhametli, daha sorumlu, daha duyarlı yaratmıştır. Biz Kadınlar erkeklerden bir adım geride olma anlayışının zihinlerden çıkarılması gereken bir yüzyılda yaşıyoruz. Bugün Ülkemizde bir aile düzeninden, insani hayattan söz edebiliyorsak bunun en büyük özverisini kadınlarımıza borçluyuz. Kadınlara yönelik şiddet bir kültür sorunudur. Çaresizlik, şiddete maruz kalmak kadınlarımız için bir kader mi? Bunu kader olarak kabul etmek yaratana bühtandır. Bunun temeli cahiliyete dayanıyor, Burada eşit yaratılışa isyan vardır, insan haklarına, hakikate inkar vardır. Şiddete bir kaderdir deyip, sonuçlarına katlanmayıp değiştireceğiz. Bunu toplumla hep beraber el birliğiyle gerçekleştireceğiz. Asıl önemli mücadelemiz ayrımcılığına karşı açık yüreklilikle mücadele etmek olmalıdır" dedi.

Tel açıklamasının devamında, "Yeryüzü Genç Girişimciler ve Kültür Derneği olarak Adıyaman'da hedefimiz genç ve kadın girişimci sayısını artırmak, gençlerimiz ve kadın girişimciler arasında güç birliği oluşturmak ve genç ve kadınların iş dünyasındaki statülerini sağlamlaştırmak amacıyla ulusal ve uluslararası birçok faaliyette buluşturmak istiyoruz. Kalbi, anaların kalbi için atan, anaların ağlamadığı eğiten, yetiştiren, sevginin, demokrasinin ve özverinin simgesi olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim