• BIST 9880.13
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Tekno Yatırım Desteği İçin Son Gün 25 Aralık

Tekno Yatırım Desteği İçin Son Gün 25 Aralık
Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelere yönelik olarak hayata geçirilen Teknoyatırım-Teknolojik...

Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelere yönelik olarak hayata geçirilen Teknoyatırım-Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı, Konyalı sanayicilere tanıtıldı.

Konya Sanayi Odası, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Innopark Konya TGB tarafından düzenlenen toplantıya Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü uzmanları ile çok sayıda sanayici katıldı. Programda ilk olarak söz alan Innopark Konya TGB Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı, Teknoyatırım Programı'nın amacının Ar-Ge ve yenilik projesi çıktılarının ticarileşmesi olduğunu söyledi. Türkiye'de artık ileri teknoloji ürünlerin üretim ve ihracatına ciddi oranda destekler verildiğini ifade eden Botsalı, Teknoyatırım Programı ile de 10 milyon TL'ye kadar yatırım desteği verildiğini vurguladı. Botsalı, Teknoyatırım Programı'na başvuruların 25 Aralık'ta son bulacağını sözlerine ekledi.

BAŞVURUDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Teknoyatırım Programı hakkında bilgi veren Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Uzmanı Gözde Ulu ise, program kapsamında küçük, orta ve büyük işletmelere çeşitli oranlarda destek verileceğini kaydederek, "Küçük işletmelere makine teçhizat desteği, kredi faizi desteği ve işletme giderleri desteği olmak üzere 10 milyon TL'ye kadar destek verilebilecek. Orta büyüklükteki işletmelere de, makine teçhizatı desteği ve kredi faizi desteği olmak üzere 10 milyon TL'ye kadar destek verilebilecek. Büyük ölçekli işletmelere ise 2 milyon TL'ye kadar makine teçhizat desteği verilecek" şeklinde konuştu.

Yatırıma başvuruda bulunacak olan işletmelerin dikkat etmesi gereken konular hakkında da bilgi veren Ulu, teknolojik ürünün Türkiye'de ilk defa üretilecek ürün olması ve öncelikli teknoloji alanları arasında yer alması gerektiğini aktararak, "Ar-Ge Projesi ve yatırım planlaması ile ilgili açık ve net bilgiler verilmeli, yatırım süresi 36 ayı geçmemelidir. Alınacak makine teçhizatının ismi ve işlevi net bir şekilde belirtilmeli, yatırımın finansmanı iyi planlanmalıdır. 50 milyon TL'ye kadar yatırım proje başvuruları kabul edilecek olup, bunun 10 milyon TL'lik kısmı değerlendirilmeye alınacaktır. Proje hazırlanırken bu bütçe sınırlamaları göz önünde bulundurulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Başvurular, biltek.sanayi.gov.tr adresinden, e-devlet kullanıcı bilgileriyle yapılabilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim