• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Tekli: “Marmara Ve Antalya’nın Alternatifi Mersin’dir”

Tekli: “Marmara Ve Antalya’nın Alternatifi Mersin’dir”
Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, Mersin'in elinde bulundurduğu imkanları tam anlamıyla kullandığı taktirde Türkiye'nin...

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, Mersin'in elinde bulundurduğu imkanları tam anlamıyla kullandığı taktirde Türkiye'nin öncü kentlerinden biri olacağını belirterek, "Sanayileşmede sıkışmış Marmara havzasının ve turizmde sıkışmış Antalya'nın alternatifi Mersin'dir" dedi.

MTOSB Başkanı Sabri Tekli, yazılı bir açıklama yaparak, iş dünyası olarak 2016'da Mersin ve Türkiye adına beklentilerini aktardı. Günümüz toplumlarını tehdit eden en büyük tehlikelerden birisi olan vasatlaşmanın önüne geçmek için ülke olarak mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Tekli, toplumun kaderine razı olarak elindeki ile yetindiğini ifade etti. "Türk toplumu olarak üretmeli, yeni teknolojiler geliştirmeliyiz" diyen Tekli, şöyle devam etti: "Üreten, inovatif düşüncelerini sahaya yansıtan, sektörlerde fark yaratacak projeler geliştiren bir topluma ihtiyacımız var. Bu anlamda özellikle gençlere büyük görevler düşüyor. Gençlerimiz kaderine razı olmaktan, elindeki imkanlar ile yetinmekten vazgeçip farklı bakış açıları ile geliştirdikleri yeni teknolojileri üretmelile."

"KARAMSARLIKTAN KURTULMALI, VASATA KANMAMALIYIZ"

"Önümüzde yeni bir yıl var; toplum olarak karamsarlıkları bir kenara bırakıp geleceğe güvenle bakmalıyız" ifadelerini kullanan Tekli, şu değerlendirmede bulundu: "Bugün etrafımızda olup bitenleri iyi değerlendirmeliyiz. 31 yaşındaki Amerikalı girişimci Mark Zuckerberg tarafından kurulan internet sitesinin günümüzdeki marka değeri 223 milyar dolar olarak nitelendirilmekte. Türkiye'de de buna benzer girişimcilik örneklerini görmek mümkün. Geliştirilen birçok anrdoid uygulaması milyon dolar fiyatlara satılabiliyor. Bu örnekler genç girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştürdüklerinin birer örneği. Daha bir çok örnek verebileceğimiz girişimcilik hikayesinin içerisinde aslında "vasat'a kanmamak yatıyor. Eğer sadece elimizdekilere kanaat eder ve daha fazlasını istemezsek, gelişime kapalı olur, karamsarlıktan kurtulamazsak toplum olarak bir yere varamayız. Dünyanın bir çok bölgesindeki başarı hikayelerine neden Türkiye'den yenileri eklenmesin?"

"MARMARA VE ANTALYA'NIN ALTERNATİFİ MERSİN'DİR"

2016 yılının Mersin adına önemli gelişmelere sahne olmasını beklediklerini ve iş dünyası olarak Mersin'e olan inançlarını hiç bir zaman yitirmediklerini kaydeden Başkan Tekli, "Mersin elinde bulundurduğu imkanları tam manasıyla kullandığı taktirde Türkiye'nin öncü kentlerinden birisi olacaktır. Sanayileşmede sıkışmış Marmara havzasının alternatifi, turizmde sıkışmış Antalya'nın alternatifi Mersin'dir. Bizler bu kente yatırım yapmış, bu kentten kazanan iş dünyası temsilcileri olarak birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket eder, kentimizin eksikliklerini seslendirmede dil birliğine varırsak Mersin'in önü açılacaktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim