• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Tekirdağ’da Ekonomi Zirvesi

Tekirdağ’da Ekonomi Zirvesi
Tekirdağ'da düzenlenen ekonomi zirvesinde, alanında uzman iktisatçılar, bölgedeki yatırımcılarla bir araya geldi.

Tekirdağ'da düzenlenen ekonomi zirvesinde, alanında uzman iktisatçılar, bölgedeki yatırımcılarla bir araya geldi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve finans şirketi olan NoorCM işbirliğinde gerçekleştirilen sermaye piyasasının eğilimlerinin konuşulduğu, yaklaşık 2,5 saat süren program, TSO konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa, TSO yetkilileri, Tekirdağlı yatırımcılar, konuya ilgili vatandaşlar ve konuşmacı olarak da, Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Burak Arzova ve finans şirketi İç Piyasalar Müdürü Mert Yılmaz katıldı.

Programda son dönemlerde ülkeler arasında yaşanan siyasi gerilimlerin, Türkiye-Rusya krizinin ekonomi piyasalarına yansımaları, Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi'nde tırmanan terör ortamının ve Suriye'de yaklaşık 5 yıldır yaşanan iç savaşın Türkiye'yi ne yönde etkilediği uzman iktisatçılar tarafından kapsamlı bir biçimde değerlendirildi.

Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Burak Arzova, yaşanan bunca olumsuzluğa rağmen Türkiye'nin yeterli olmasa da ekonomik yönde büyüme kaydettiğini ve elinde bulundurduğu potansiyeli olumlu yönde kullanması durumunda bu büyümenin giderek artmasını beklediğini söyledi.

Mert Yılmaz da, Türkiye'nin hukuk ve eğitim sistemi gibi iki önemli problemin olduğunu söyledi. Yılmaz, hukuk ve eğitim sisteminin hiçbir zaman randımanlı çalışmadığını, bugün de çağının gerisinde olduğunu ve baştan revize edilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'de önemli hamlelerin atıldığını ancak bunların yetersiz olduğunu söyledi. Yılmaz, Türkiye'nin Avrupa'ya oranla daha büyük bir potansiyeli olduğunu ve bunu olumlu yönde kullanması durumunda 2016'yı büyük bir fırsata çevirebileceğini kaydetti.

Tekirdağ’da Ekonomi Zirvesi

Tekirdağ’da Ekonomi Zirvesi

Tekirdağ’da Ekonomi Zirvesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim