• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

TCG ANADOLU'nun sac kesimi, Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi

TCG ANADOLU'nun sac kesimi, Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan amfibi hücum gemisi TCG ANADOLU'nun sac kesim töreninde, projenin bitiş tarihinin 5 buçuk yıldan 4 yıla indirilmesi için Nevzat Kalkavan'a talimat verdi.

​DenizHaber.TV'den de CANLI yayınlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla gerçekleşen çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG Anadolu'nun inşa başlangıç töreni, Sedef Tersanesi'nde yapıldı.

5,5 YILDAN 4 YILA ÇEKTİ

Erdoğan bu projenin öneminden bahsederken 5.5 yıl olan süreyi 4 yıla çekti. Sedef Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kalkavan Erdoğan'ın sözleri sonrası tebessüm ederek 4 yılda bitirmeyi taahhüt etti.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

BUNUN GERİSİNİN GELECEĞİNE İNANIYORUM

"Bugün Anadolu'nun ülkemiz, milletimiz, Deniz Kuvvetlerimiz, ordumuz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye'nin F-35 tarzı uçakların iniş-kalkış yapabileceği Anadolu'da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerektiğinde dünyanın her köşesinde askeri ve insani operasyon yürütebileceğimiz için çok önemlidir. Önümüze bu proje geldiğinde çok heyecanlanmıştım. Biz bunu çok daha ileriye taşımamız gerekir demiştim. Güçlenen, gelişen Türkiye'nin kendi sınırları dışında da varlık göstermesi gerekiyor. Ülkemize yönelik tehditlerin büyüdüğü bir dönemde atılan bu adımı geç kalmış bir adım olarak görüyoruz. bu millet kendi göbeğini kendisi kesmek durumundadır. Savunma sanayisindeki gelişmeleri takip ederken, ülkemizin yeni konumuna hazırlıkları süratlendirmeliyiz. Türkiye'nin modern nükleer bir uçak gemisine sahip olamamızı eksiklik olarak görüyorum. Silahlı insansız hava araçlarının aldıkları neticeden dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. bunun gerisinin geleceğine inanıyorum.

ARKADAŞLARIMLA ANALİZ YAPTIK

Nükleer santral inşaasına da yeni geçtiğimizin farkındayım. Bu tür projeleri sonuçlandırmak 5 yıl kapsamlı çalışmayı gerektiriyor. Arkadaşlarımla kapsamlı bir analiz yaptık. Savunma sanayine önem vermemiz gerektiğine vardık. Her biriyle özel olarak ilgilendim. Önümüze öyle engeller çıkarıldı ki, öngördüğümüzden daha yavaş ilerleme kaydettik. Bürokratik oligarşiden neler çektik, neler. Belki de bu gemiyi bitirme noktasına gelecektik. Ülkenin içinde bulunduğu istikrar ve güvenle projeler birer birer sonuçlanmaya başladı. 2002 yılında yüzde 80'lerde olan dışa bağımlılık bugün yüzde 40'lar seviyesine düşmüş durumda. 2023'te hedefimiz dışa bağımlılığı kaldırmaktır. Tüm dost ve kardeş ülkelerin de destekçisi, tedarikçisi olacağız.

Geçtiğimiz yıl bu hedef doğrultusunda ilerlemesini sürdürüyor. 31 milyar dolarlık projesiyle çalışmalarını yürüten savunma sanayimiz ar-gede 1 milyar dolara ulaştı. İleri teknoloji gerektiren konularda, uluslararası konularda işbirliklerimiz de olacaktır. Araştırma, geliştirme, modernizasyon, test gibi konularda kendi kendimize yeter haline gelmeliyiz. Bugünü ilk adım olarak görüyorum. Atak helikopterlerimiz içgüvenlik alanında etkin şekilde kullanılıyor. Altay için yakında seri üretime başlanacak. Silahsız, insansız hava araçlarını devreye girmesiyle içgüvenlikte rahatlama sağlanacağına inanıyorum"

anadolu_1.jpganadolu_2.jpganadolu_3.jpganadolu_4.jpganadolu_5.jpganadolu_6.jpganadolu_7.jpganadolu_8.jpganadolu_9.jpganadolu_10.jpganadolu_12.jpganadolu_13-(1).jpganadolu_14.jpganadolu_15.jpg

DENİZ HABER AJANSI 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim